ZAVRŠENI RADOVI U ULICI ANTE STARČEVIĆA

Radovi na uređenju i obnovi drugog dijela ulice Ante Starčevića u Lipovljanima, od Grkokatoličke crkve do Vatrogasnog doma, koji su započeli prije tri mjeseca, u travnju ove godine, završili su asfaltiranjem kolnika ceste u dužini od preko 230 metara i pješačke staze u dužini gotovo 900 metra. Asfaltiranje kolnika ceste završeno je u utorak, 21. srpnja, a  asfaltiranje pješačke staze i kolnih ulaza u obiteljska dvorišta završeno je u petak, 24. srpnja.

Ulica Ante Starčevića, drugi je i najčešći ulaz u Lipovljane s Zagrebačke ulice i županijske ceste Kutina-Novska, a ujedno je i županijska cesta, pa je uređenje i obnova cjelokupne prometne, kanalizacijske i pješačke infrastrukture ugovoreno zajedno s Županijskom upravom za ceste Sisak. Ukupna investicija bila je planirana na više od 2,2 milijuna kuna.

Uz obnovu kolnika u ulici Ante Starčevića izgrađena je pješačka staza, te asfaltirani svi ulazi u obiteljska dvorišta, zbog konfiguracije terena i trase prometnice, odnosno pješačke staze. Djelatnici ”Kapitela” iz Ivanić Grada, nakon asfaltiranja, uređenje ulice završili su uređenjem zemljanih, odnosno zelenih površina. Tako su Lipovljani dobili, u roku od 9 mjeseci u dvije faze, koliko su sve zajedno trajali radovi, još jednu potpuno uređenu i infrastrukturom opremljenu ulicu, koja će donijeti sigurnost prometa, potpunu komunalnu opremljenost i uređeni okoliš za stanovnike.

Damir SMETKO