ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA DERATIZACIJA NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

Završena je deratizacija u svim naseljima općine Lipovljani, koja je započela sredinom rujna, a stručno postavljanje mamaka izvršili su djelatnici Veterinarske stanice Kutina. Deratizacija na području općine Lipovljani provodi se jednom godišnje, a za taj važan posao u obrani od najezde glodavaca u naseljima općine Lipovljani, u općinskom Proračunu rezervirano je 40.000 kuna, a bit će plaćen točan iznos koji ispostavi izvršitelj radova, nakon završetka deratizacije.

                Ovogodišnja deratizacija najprije je izvršena u naseljima Krivaj, Pljenice i Kraljeva Velika, a završena je u Lipovljanima. Izvršile su je tri ekipe s ukupno 5 djelatnika Veterinarske stanice Kutina, koji taj posao rade već niz godina na lipovljanskom području. Kako troškove deratizacije u potpunosti snosi Općina Lipovljani, većih problema s postavljanjem mamaca za glodavce, po domaćinstvima lipovljanskog područja, nije bilo.

                Iz Veterinarske stanice Kutine naglašavaju da u domaćinstvima, ali i na javnim površinama postavljaju mamke zatrovane otrovom prilagođenim metabolizmu glodavaca i da oni ne štete domaćim životinjama, ako ih one i pojedu. Tako će deratizacija biti kvalitetna i uspješna po obiteljskim imanjima lipovljanskog područja, ali i na javnim površinama, poput parka u centru Lipovljana, koje su također obuhvaćene deratizacijom kako bi ona bila što korisnija i uspješnija.

Damir SMETKO