ZAPOČEO NOVI PROGRAM POLUDNEVNOG BORAVKA DJECE U DJEČJEM VRTIĆU U LIPOVLJANIMA

Od utorka, 1. rujna u Dječjem vrtiću ‘Iskrica’ u Lipovljanima započeo se provoditi novi program te općinske ustanove – poludnevni boravak djece u vrtiću. Za sada je na privikavanje uključeno 12-ero djece, a  upisano je njih 16, razne starosne dobi. Za novi vrtićki program zainteresirano je još nekoliko roditelja, pa se mogu očekivati i novi upisi djece u poludnevni boravak u vrtiću.

Roditelji čija djeca predškolske dobi, nemaju potrebu boraviti u vrtiću 10 sati dnevno u programu cjelodnevnog boravka, mogu koristiti poludnevni boravak, koji se održava u novim prostorima vrtića, u zgradi Narodne knjižnice i čitaonice. Poludnevni boravak, koji je koncipiran kao program dnevne igraonice, obuhvaća svakodnevni boravak djece u igraonici od 7.30 do 13 sati, uz osiguran doručak i ručak, a provodi ga odgojiteljica Mihaela.

Prvi tjedan je protekao u vremenu prilagodbe, u razgovoru, u igrama s novim igračkama i šetnjama kroz Lipovljane, uz povremeni boravak i mama u igraonici, te uz učenje kako se sigurno kretati i kako hodati preko ceste. Nakon početnog uhodavanja, osim dječje igre, program obuhvaća učenja uz igru, socijalizaciju djece i otkrivanja dječjih sklonosti ili talenata. Kako se željno iščekivao početak poludnevnog boravka u vrtiću, prvi tjedan je protekao brzo u igri i druženju, a prilagodba je protekla bez suza. To je svima najbitnije, pa je očito kako se djeci sviđa program poludnevnog boravka u vrtiću.

Damir SMETKO