ZAPOČELO UREĐENJE NERAZVRSTANE CESTE U PILJENICAMA

Skidanjem sloja kamena i zemlje, u četvrtak, 18. listopada, ‘Dujić gradnja’ iz Lipovljana započela je sa radovima na uređenju i asfaltiranju nerazvrstane ceste NC PI 3, u Piljenicama, koja je u nadležnosti Općine Lipovljani, a proteže se uz desnu obalu Pakre u Piljenicama. Dosadašnja makadamska cesta bit će nasipana i asfaltirana u dužini od 700 metara. Uz nju će se izraditi i bankine.

Nakon tjedan dana rada na uređenju tog piljeničkog sokaka, radovi su daleko odmakli. Navezeni kamen, na novu posteljicu ceste, rasplaniran je, nakon čega se valja i ravnanjem priprema za asfaltiranje, uz potrebnu zbijenost. Kamenjem skinutim s ceste navezeno je još oko 300 metara dužine poljskog puta, koji će olakšati poljoprivrednicima odlazak u njive.

Uređenje i asfaltiranje nerazvrstane ceste u Piljenicama  vrijedno je 500.000 kuna, od čega je 150.000 kuna sufinancirano iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju. Za ponedjeljak je najavljeno i asfaltiranje ove nerazvrstane ceste, kako bi cesta bila što prije otvorena za promet.

Damir SMETKO