ZAPOČELO SANIRANJE OŠTEĆENJA I UDARNIH RUPA NA CESTAMA OPĆINE LIPOVLJANI

Popravak i sanacija udarnih rupa na cestama općine Lipovljani, nakon zimskog razdoblja, završila je u prvom tjednu lipnja. Županijske ceste sanirali su djelatnici Poduzeća za ceste iz Slavonskog Broda, a nerazvrstane ceste popravili su djelatnici ‘Lipkom servisa’, komunalnog poduzeća općine Lipovljani.

2-rupe3                Iako zima nije bila jaka, oštećenja cesta na mjestima su bila velika, a predstavljala su i problem vozačima osobnih automobila. Saniranje udarnih rupa obično se odvija u travnju i svibnju, no ove godine se zbog dugotrajnog kišnog vremena, popravljanje oštećenih cesta pomicalo za doba kad je došlo do stabilizacija vremena.

Županijsku cestu kroz Lipovljane, prema Kraljevoj Velikoj, cestu Kraljeva Velika – Piljenice, cestu od Lipovljana prema Piljenicama, i od Piljenica do Ilove sanirali su vrućim asfaltom djelatnici Poduzeća za ceste prema nalogu Županijske uprave za ceste. Sanacija je bila dovršena u petak, 30. svibnja.

Nerazvrstane ceste, o kojima brigu vodi općina Lipovljani, također su bile tijekom zime oštećene, a udarne rupe sanirali su djelatnici komunalnog poduzeća ‘Lipkom servisi’. U prvom tjednu lipnja, do petka, 6. lipnja, sanirana su sva oštećenja na nerazvrstanim cestama općine Lipovljani, uglavnom po ulicama i sporednim putovima. Za sanaciju je utrošeno 20 tona vrućeg asfalta, kako bi popravci bili što kvalitetniji i dugotrajniji. Novac za sanaciju nerazvrstanih cesta, koje su u nadležnosti općine, osiguran je u Proračunu općine Lipovljani.                (Damir SMETKO)

1-rupe2