Započelo postavljanje nove, učinkovitije javne rasvjete na području općine Lipovljani

         Potpuno nova javna rasvjeta, čije je postavljanje u tijeku, zasjat će do sredine lipnja na cjelokupnom području općine Lipovljani, ako to vremenske i ostale prilike dozvole. Prva rasvjetna tijela postavljena su i zasvijetlila već u srijedu, 13. svibnja, u Kutinskoj ulici u Lipovljanima, kada su izvođači radova stigli u Lipovljane.

         Zamjenu dosadašnjih rasvjetnih tijela vanjske rasvjete vrše dva tima ‘Optima LED elektroinstalacija’, koji očekuju da će za 20-tak dana završiti taj posao. Dosadašnje stare lampe, mijenjaju se novim rasvjetnim tijelima, s ugrađenom, najmodernijom, LED tehnikom koja je ekološki prihvatljiva, ali i energetski učinkovita, sa znatno manjim utroškom električne energije. Manja potrošnja struje donijet će uštede, iz kojih će se financirati ova ugradnja i zamjena javne rasvjete na području općine Lipovljani.

         Na čitavom području općine Lipovljani, u mreži javne rasvjete dužoj od 25 kilometara, zamijenit će se gotovo 750 svjetiljki vanjske rasvjete, koje će ubuduće svijetliti cijelu noć. U tom vremenskom razdoblju od 10 sati u kojem će biti upaljena javna rasvjeta, od 23 sata uvečer do 4 sata ujutro, neće biti ugašena već će svijetlit manjim intenzitetom.   

         Ugovor o moderniziranju javne rasvjete potpisao je sredinom prosinca prošle godine Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, sa Martinom Korbar Gverić, ovlaštenom osobom za zastupanje Zajednice ponuditelja; ‘Experta grupe’ iz Požege, ‘LED rasvjeta’ iz Požege i ‘Veritas ESCO’ iz Splita. Ukupna vrijednost radova je gotovo 2.3 milijuna kuna, bez PDV-a.

Damir SMETKO