ZAPOČELO ASFALTIRANJE LOKALNE CESTE L33138 U KRALJEVOJ VELIKOJ I PILJENICAMA

Prije nekoliko dana, djelatnici tvrtke Strabag d.o.o. započeli su sa izvođenjem radova na izvanrednom održavanju lokalne ceste L33138 u mjestu Kraljeva Velika i Piljenice, a koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije.

Radove vrijedne nešto više od 1,4 milijuna kuna sufinancirat će Općina Lipovljani i ŽUC SMŽ u omjeru 50-50%, sukladno Sporazumu kojeg su potpisali općinski načelnik Nikola Horvat i Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije.

Ovim Sporazumom sadržano je asfaltiranje kolnika u dužini 1500 metara u mjestu Kraljeva Velika, počevši od križanja sa ribnjačkom cestom pa prema Gradinama, i to u dva sloja (izravnavajući + habajući), skidanje postojećih bankina i izrada novih, te izrada horizontalne prometne signalizacije. Također, u Piljenicama će se u potpunosti sanirati dionica između dva drvena mosta uz rijeku Pakru, u  dužini 800 metara, na način da će se izraditi posteljica cijelom trasom,  asfaltirati novi kolnik u dva sloja, izraditi bankine te odvodni kanal uz cestu.

Iako je bilo najavljeno kako će se s radovima započeti prvo kroz samo mjesto Kraljeva Velika, izvođač radova je ipak započeo s radovima na dionici između dva drvena mosta, uz rijeku Pakru. Dionica ceste u dužini 800 metara u potpunosti je obnovljena. Sanirani su ispusi, izrađeni ‘koferi’, pripremljena je posteljica ceste, te je asfaltiran novi kolnik u dva sloja. Isto tako, izrađen je i odvodni kanal uz cijelu dužinu novoasfaltirane ceste.

U narednim danima slijedi priprema za asfaltiranje dionice županijske ceste kroz samo mjesto Kraljeva Velika, počevši od križanja sa ribnjačkom cestom pa prema Gradinama, u dužini 1500 metara. Ukoliko sve bude po planu, krajem slijedećeg tjedna očekuje se i samo asfaltiranje u dva sloja, izravnavajući i habajući, nakon čega slijedi uređenje bankina.

Obavještavamo mještane Općine Lipovljani, a posebno Kraljeve Velike, kako će u tom periodu biti osigurana privremena regulacija prometa. Posebno napominjemo kako će prilikom asfaltiranja navedene dionice promet biti privremeno obustavljen za sva vozila, stoga molimo za razumijevanje.