ZAPOČELA SANACIJA NERAZVRSTANIH CESTA NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

Iz sredstava redovnog održavanja nerazvrstanih cesta, kojim upravlja Općina Lipovljani, početkom ožujka započeo je popravak prometnica u Općini Lipovljani. U srijedu, 29. ožujka, djelatnici Strabaga, asfaltirali su oštećene dijelove prometnice u Željanskoj ulici, koja je nakon dugog zimskog razdoblja na pojedinim mjestima bila u potpunosti uništena, a utrošeno je oko 66 tona vruće asfaltne mase.

                Kako bi što kvalitetnije sanirali udarne rupe i čitave popucale plohe, djelatnici domaćeg komunalnog poduzeća ‘Lipkom servisi’, tijekom ožujka izvršili su pripreme za asfaltiranje, dok su asfaltiranje svih oštećenja, u srijedu, 29. ožujka izvršili su djelatnici Strabaga. Ostale radove oko uređenja i zasipavanja bankina i odvodnje, prema potrebi, obaviti će djelatnici ‘Lipkom servisa’.

                Ovim radovima, započelo je održavanje nerazvrstanih cesta na području općine, na kojima će se izvršavati krpanje udarnih rupa vrućim asfaltom, zasipavanje bankina, kao i uređenje kanala. Radovi će se izvršavati u mjesecu travnju, planiranom dinamikom utvrđenom redovnim programom održavanja nerazvrstanih cesta za područje općine Lipovljani, koji za ovu godinu iznosi oko 230.000 kuna, a prema potrebi će se nadopunama proračuna povećavati.

Damir SMETKO