Zaostalo oružje i streljivo i dalje se mogu vratiti policiji bez ikakvih sankcija

Kako bi još jednom podsjetili stanovnike općine Lipovljani, da bez ikakvih sankcija mogu vratiti zaostalo oružje, streljivo ili minsko-eksplozivne naprave, Policijska postaja Novska i kontakt policajac Lipovljana, Ivica Sarajlija, održali su preventivnu akciju ‘Izbacite uljeza’. Akcija je održana u četvrtak, 16. svibnja u centru Lipovljana u dopodnevnim satima.

         Osim stanovnika Lipovljana, koji su ove godine vratili nešto zaostalog streljiva, preventivna akcija upozorenja, posebno na ne diranje minsko-eksplozivna sredstva, još jednom je ponovljena za djecu, polaznike Dječjeg vrtića u Lipovljanima i učenike nižih razreda osnovne škole. Radoznalost djece oko oružja i streljiva je velika, no mine i ostala eksplozivna sredstva ne smiju se dirati ni pomicati jer baš to dovodi do njihovog aktiviranja i ubojitog djelovanja.

         Zato se preventivna policijska akcija ‘Izbacite uljeza’ provodi i dalje jer još uvijek po domovima i dvorišnim prostorijama može se pronaći zaostalog oružja i streljiva, a na nekadašnjim ratnim linijama razdvajanja, i mina te drugih eksplozivnih naprava. Svi ti nepotrebni ‘uljezi’ u civilnom životu, svo oružje i streljivo, bez ikakvih sankcija ili evidencija mogu se predati u Policijsku postaju Novsku. Nedostojno je, i vrlo opasno i ubojito, streljivo ili bombe bacati u smeće, ili ih ostavljati pa jarugama, jarcima ili šumi.

Damir SMETKO