ZAJEDNIČKI KULTURNO UMJETNIČKI PROGRAM LIPOVLJANSKIH UDRUGA

U čast Dana općine i župe Lipovljani, sve kulturno umjetničke udruge iz Lipovljana priredile su zajednički, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAjednosatni prigodni program, u nedjelju, 15. ožujka, NAVEČER U Društvenom domu. Pjevački i plesni program gledao je veliki broj sumještana i gostiju, na čelu s Oleksandrom Levchenkom, veleposlanikom Ukrajine u Hrvatskoj.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANa blagdan sv. Josipa slavi se Dan župe u Lipovljanima, pa je Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, baš pjesmom posvećenom sv. Josipu započeo ovogodišnji program članova svih lipovljanskih kulturno umjetničkih udruga. Nakon uvodne pjesme pozdravne riječi KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAdobrodošlice, čestitke izvođačima i čestitke za Dan župe i Dan općine prisutnima su uputili Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Vlado Klasan, gradonačelnik Novske i Oleksandr Levchenko, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj.

Uz velik broj sumještana koji su gledali jednosatni prigodni program, ali i tek djelić onoga što članovi kulturnih udruga znaju i čime        nastupaju na mnogim svečanostima, koncert uz Dan općine gledali su mnogobrojni gosti. Među njima i Jaroslav Simonov, ataše za kulturu ukrajinskog veleposlanstva, Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani.

05-Josipovo kudovi 037                Članovi pjevačkog zbora ‘Lira’ otpjevali su još dvije pjesme, a nakon njih program su nastavili članovi KUD-a ‘Lipa’, koji su se predstavili pjesmama i plesovima lipovljanskog kraja, a tamburaška skupina odsvirala je tri pjesme.

Učenici i učitelji Osnovne škole Josipa Kozarca predstavili su se pjesmom i scenskom igrom, a pjevačka skupina ‘Lepeza’, Češke beseda općine Lipovljani predstavila se pjesmama na češkom i Hrvatskom.

12-Josipovo kudovi 074                Tri dobno različite skupine Plesno-akrobatsko navijačkog kluba ‘Iskrice’, izvele su svoje koreografije, a članice folklorne skupine KUD-a ‘Lipa’ otpjevale su pjesmu i na slovačkom. Pjevački zbor Udruge umirovljenika općine Lipovljani nastupio je s dvije lijepe pjesme.

Gledatelje su raspoložili i članovi Udruge mladih Veritas, izvedenim pjesmama, a na kraju svečanog programa lipovljanskih udruga, predstavio se i pjevački zbor KPD-a Ukrajinaca ‘Karpati’ koji su zapjevali ukrajinske pjesme.

Program uz Dan župe i općine Lipovljani započeo je pjesmom članova ‘Lire’ posvećene sv. Josipu, a završio je čitanjem pjesme: ‘Zaštitniku Lipovljana’, također posvećene sv. Josipu.

(Damir SMETKO)

1-Josipovo kudovi 00111-Josipovo kudovi 071KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA01-Josipovo kudovi 00303-Josipovo kudovi 01904-Josipovo kudovi 02906-Josipovo kudovi 04307-Josipovo kudovi 04608-Josipovo kudovi 05909-Josipovo kudovi 06210-Josipovo kudovi 06813-Josipovo kudovi 07614-Josipovo kudovi 08402-Josipovo kudovi 009