Za učenike škole i sudionice europskog projekta ‘Kreativni čitatelji’ radionice održao Siniša Cmrk

Siniša Cmrk, voditelj nekadašnje najpoznatije televizijske dječje zabavne emisije ‘Turbo Limach Show‘, gostovao je u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, u srijedu, 16. listopada. Održao je dvije radionice s učenicima pod nazivom ‘Zvrkaonica’. Zabavne i poučne radionice Siniše Cmrka pratili su, uz puno zabave i smijeha svi učenici osnovne škole.

          Osim učenika i učitelja, zabavnu radionicu pratile su i gošće iz škola u Latviji, Češkoj, Sjevernoj Makedoniji i Grčkoj, koje borave u Lipovljanima, a sudionice su projekta Kreativni čitatelji/Creative Readers. Projekt se financira europskim sredstvima, trajat će dvije godine, a započinje u Osnovnoj školi u Lipovljanima. Uz njih, ‘Zvrkaonicu’ su pratili i učitelji iz Splita i Vidovca, koji su također u posjetu Osnovnoj školi u Lipovljanima u okviru programa čitanja lektire.

         ‘Zvrkaonice’ su obilovale zabavom i smijehom, ali su bile jedan od primjera kako učitelji mogu, i na koliko načina sve, zainteresirati učenike za pozornost, za sudjelovanje u nastavi, za pažnju učenika. Takav pristup nije lagan posao, ali sigurno se dugo pamti, kao što će učenici dugo pamtiti ovo gostovanje Siniše Cmrka u Osnovnoj školi u Lipovljanima.  

Damir SMETKO