Za blagdan Svih svetih prisjetili se svih umrlih i pokopanih stanovnika općine i župe Lipovljani

         Blagdan Svih svetih, u petak, 1. studenog u Lipovljanima i na lipovljanskom području, obilježen je obilaskom mjesnih groblja. Rimokatolička župa i Općina Lipovljani organizirale su misno slavlje, procesijski odlazak od župne crkve na mjesnog groblje u Lipovljanima, polaganje vijenaca za sve umrle i poginule i blagoslov groblja.

         Na podnevnoj svetoj misi, zajedno s pobožnim vjernicima, bilo je izaslanstvo općine Lipovljani i članovi udruge ratnih dragovoljaca i branitelja općine Lipovljani. Misno slavlje vodio je župnik Tomislav Pavlović, a nakon njega većina prisutnih vjernika, zajednički se uputila na mjesno groblje.

Kod Velikog križa, podignutog u spomen na sve poginule branitelje za Hrvatsku, ratni veterani iz Lipovljana položili su cvijeće i upalili svijeće. Izaslanstvo Općine Lipovljani, koje je vodio Tomislav Lukšić, u pratnji Ljiljane Tomić, zamjenice načelnika općine Lipovljani i Josipa Kovačevića, vijećnika Općinskog vijeća, također je položilo vijenac i upalilo svjeću za sve preminule i pokopane stanovnike općine Lipovljani. Za svoje članove, ali i za sve umrle, svijeće su, kod Velikog križa, upalili i članovi više udruga građana općine Lipovljani.

Župnik Tomislav Pavlović, potom je izmolio molitve pred križem, a onda su svi prisutni došli do spomenika žrtvama jasenovačkog logora, gdje  su upaljene svijeće i izmoljene molitve. Župnik je blagoslovio nedužne žrtve, a potom i čitavo groblje.

Svi zajedno pomolili su se i kod grobova preminulih župnika, nakon čega  je nastavljena pojedinačna posveta grobova na lipovljanskom groblju. Posveta grobova održana je u popodnevnim satima i na grobljima u Krivaju, Piljenicama i Kraljevoj Velikoj.

Izaslanstvo Općine Lipovljani upalilo je svijeće i pomolilo se na grobovima preminulih Marijana Jurana, Anke Doležal i Miroslava Horvata, predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća općine Lipovljani.

Sunčano i prohladno vrijeme dozvolilo je masovni obilazak grobova, a prije Svih svetih, i višednevno čišćenje i uređivanje grobova naših najmilijih. Posjet grobljima nastavit će se i 2. studenog na Dušni dan, a vjerojatno i do kraja vikenda.

Damir SMETKO