VRLO USPJEŠNA SPORTSKA I POSLOVNA GODINA KUGLAČKOG KLUBA ‘SLAVONAC’ IZ LIPOVLJANA

Nakon završene prvenstvene sezone tijekom travnja, u kojoj su se po prvi puta natjecali u 2. ligi, članovi Kuglačkog kluba ‘Slavonac’ iz Lipovljana, održali su i godišnju Skupštinu kluba na kojoj su se prisjetili rada i poslovanja tijekom 2017. godine. Skupštinu je vodio Željko Vacula , predsjednik KK ‘Slavonac’, a održana je, u ležernom okružju, u objektu Šumarije Lipovljana na Jamaričkom brdu.

                – Sezonu 2016./2017. u 3 HKLS završili smo početkom travnja, nakon uzbudljivog doigravanja na 1. mjestu od 7 ekipa, čime smo ostvarili povijesni uspjeh kluba i ulazak u 2. HKLS. Za taj uspjeh primili smo zlatne medalje i pehar, a Darko Miško je dobio priznanje kao najbolji igrač 3. lige.

                Taj uspjeh ima još dodatnu vrijednost jer je ostvaren bez vlastite kuglane, pa se želim ovom prilikom još jednom zahvaliti svim igračima i članovima kluba na ovom velikom uspjehu – istaknuo je Željko Vacula, prilikom podnošenju izvješća o radu lipovljanskog Kuglačkog kluba tijekom 2017. godine.

                Početkom listopada prošle godine kuglači ‘Slavonca’ započeli su natjecanje u 2. HKLS u kojoj se natječe 10 klubova, a cilj natjecanja prve sezone je ostanak u 2. ligi koja je puno jača nego li 3. liga. Igrači su lani igrali i tzv. ‘Ljetnu kuglačku ligu’ na kuglani u Kutini, a tijekom trećeg dana ‘Lipovljanskih susreta’ organizirali su turnir u boćanju koji je ima velik broj igrača i gledatelja.

                U prošloj godini Kuglački klub ‘Slavonac’ ostvario je prihod u iznosu od 30.600 kuna, od čega je više od 23 tisuća kuna iz proračuna Općine Lipovljani. Ukupni rashodi bili su im 27.133 kune, pa su 3.475 kuna ‘prebacili’ za rad u ovoj godini.

                Uspjehe na sportskom polju, ali i na dobrom i štedljivom poslovanju kluba, pohvalila je Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani, koja je pratila rad godišnje Skupštine. Zaželjela je kuglačima uspješno natjecanje u 2. ligi, a to su učinili i neki od prisutnih sponzora kluba.

O budućim aktivnostima i radu razgovaralo se na zajedničkom druženju nakon održane Skupštine.

D.S.