VRLO AKTIVNA UDRUGA UMIROVLJENIKA OPĆINE LIPOVLJANI SVAKE GODINE BROJI VIŠE ČLANOVA

Udruga umirovljenika općine Lipovljani vrlo je aktivna udruga, koja kroz godinu organizira niz aktivnosti, susreta i druženja za svoje članove. Svake godine članova je sve više, a u prošloj godini 138 članova aktivno je sudjelovalo u radu udruge. Više od 100 ih je bilo prisutno i na godišnjoj redovnoj, ali i izbornoj Skupštini udruge, koja je održana u subotu, 23. siječnja u Društvenom domu u Lipovljanima.

O sportskim susretima koje organizira ova udruga, o zajedničkim druženjima, izletima i nastupima, te sudjelovanju u javnom životu općine Lipovljani, kroz Izvješće o radu udruge za 2015. godinu govorio je Miroslav Horvat, predsjednik Udruge umirovljenika općine Lipovljani. Udruga brine za svakog svog člana, organizira zajednička druženja, domaćini su sportskih susreta niz umirovljeničkih udruga naše županije, potiče druženje i rad svojih članova kroz pjevačku i sportsku sekciju, prema zdravstvenoj i ostalim mogućnostima svakog svog člana. Posebno su ponosni na zajednička druženja i zabavu, zbog kojih se u Udrugu žele učlaniti i umirovljenici iz susjednih gradskih sredina.

U protekloj godini, prema blagajničkom izvješću blagajnice Jasne Željem, udruga je ostvarila ukupni prihod od 17.822 kune, od čega je i 6.000 kuna iz proračuna općine Lipovljani, a za rad su utrošili 14.142 kune. Za ovu godinu predviđen je ukupni prihod od 20.000 kuna, koje će utrošiti na aktivnosti članova udruge prema iznesenom Planu rada za 2016. godinu. Sva izvješća i prijedlozi izneseni na Skupštini usvojeni su jednoglasno.

Osim redovne godišnje Skupštine, u subotu, 23. siječnja održani su izbori za tijela Udruge umirovljenika općine Lipovljani. Mandat članovima Upravnog i Nadzornog odbora traje 2 godine, pa svake druge redovne Skupštine, članovi Udruge glasuju o čelnim osobama svoje umirovljeničke udruge. Prema održanom javnom glasovanju Miroslav Horvat i dalje će biti predsjednik, a Bogdan Hnatjuk, tajnik Udruge.

Za članove Upravnog odbora izabrano je još 11 članova, i to: Marija Ljubić, Stjepan Jug, Antun Dlouhi, Nevenka Vasko, Blaženka Kostecki, Nevenka Žabek, Željka Hnatjuk, Marija Uhitil, Marica Horvat, Blaženka Krajči i Mijo Jurković. U Nadzorni odbor udruge izabrani su: Branka Karabogdan, za predsjednicu, te Mirko Fedak i Vjera Ožoga za članove odbora.

Na uspješnom radu Udruge u protekloj godini, članovima i predsjedniku Miroslavu Horvatu, čestitao je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Čestito je i novoizabranom čelništvu na izboru i pohvalio rad i organizaciju udruge.

– Zadovoljstvo je vidjeti dobro organizirane susrete umirovljenika naše županije u Lipovljanima i čuti od umirovljenika iz drugih sredina samo pohvale na rad ove udruge, čiji su planovi za ovu godinu izuzetno realni. Želim da ih sve uspješno realizirate, a Općina Lipovljani će vam u tome, kao i do sada, biti partner prema svojim mogućnostima – naglasio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani prilikom obraćanja članovima Udruge umirovljenika.

Rad udruge i međusobnu suradnju pohvalili su i ostali gosti: Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća, Zlatko Knižek, predsjednik HSU općine Lipovljani, Ivan Semenjuk, predsjednik KPD ‘Karpati’, Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole, te Cecilija Mihalić i Ana Tomac, kao predsjednice susjednih udruga. umirovljenika. Na kraju Skupštine svim članovima govorio je i Tomo Benko, dopredsjednik Matice umirovljenika Hrvatske, o problemima umirovljeničke populacije u Hrvatskoj i očekivanjima u njihovom rješavanju.

Ovogodišnja Skupština udruge umirovljenika općine Lipovljani, veselo je započela, nastupom pjevačkog zbor udruge. Završila je isto tako veselo, zajedničkim druženjem, te glazbom i plesom za sve prisutne članove i goste.

Damir SMETKO