• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Kazališna večer Češke besede obilovalo češkim humorom

Češka beseda općine Lipovljani, bila je u subotu, 28. svibnja domaćin Kazališnoj večeri na češkom jeziku. Za okupljene članove Češke besede odigrane su tri kazališne predstave koje su pripremili članovi Čeških beseda iz Siska, Golubinjaka i Donjih Sređana.

Gostujuće kazališne družine, ali i sve gledatelje u Društvenom domu u Lipovljanima, na početku priredbe, pozdravila je Vjera Ožoga, predsjednica Češke besede općine Lipovljani. A onda su započele predstave.

Divadelni (Kazališna) skupina Češke besede Sisak izvela je komediju “Pohadka tulacka” (Skitnička bajka), autora Karela Čapeka, koja je dobro nasmijala okupljene gledatelje U Društvenom domu u Lipovljanima, koji razumiju češku jezik.

Glumačka skupina Češke besede Donji Sređani izvela je svoju predstavu “Pred vratima raja”, koju je za svoju družinu napisala Zdenka Šenhold, a uz smiješne gegove i životne mudrosti odigralo ju je 5 članove njihove Besede.

Za kraj “Kazališne večeri u Lipovljanima”, članovi Češke besede Golubinjak izveli su predstavu “Snjeguljica, nakon 20 godina”. Tekst je napisala i predstavu pripremila Jasna Ružička, članica Besede, a s ovom zanimljivom, poučnom, ali i šaljivom predstavom, članovi ČB Golubinjak nastupili su već sedmi puta.

Nakon odigranih predstava, domaćini iz Češke besede općine Lipovljani, podjeli su priznanja kazališnim skupinama, te organizirali kraće, zajedničko druženje za članove gostujućih beseda, na kojem su gostima zasvirali i članovi glazbene skupine lipovljanske Besede.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Rasplesana mladost njeguje baštinu svojih predaka

Dvosatnim izvođenjem pjevačkog i plesnog programa, revijom narodnih nošnji i, prije toga, mimohodom svih društava kroz centar Lipovljana, ovogodišnji ”Lipovljanski susreti” još

Skip to content