VESELI MASKENBAL U KRALJEVOJ VELIKOJ

Tradicionalno, svake se godine pred kraj pokladnog razdoblja, u Kraljevoj Velikoj održava maskenbal, zabava pod maskama. Već niz godina zabavu za maskirane, ali i one koji samo žele vidjeti dobro izrađene maske, priprema vatrogasno društvo Kraljeva Velika.

                U subotu, 25. veljače, maskirane grupe i pojedinci veselili su se u Društvenom domu u Kraljevoj Velikoj, uz prigodnu glazbu. Ples pod maskama otvorile su maskirane članice domaće Udruge žena Veličanke, a na maskenbal su pristigle i maškare iz Lipovljana, Krivaja, Stare Subocke, Brestače, Novske, pa čak i iz Lonje.

                Ples pod maskama trajao je nekoliko sati, a onda je višečlani žiri izabrao najbolje maske i nagradio ih prigodnim novčanim nagradama. Maske su se tada otkrile, a za mnoge to je bio trenutak iznenađena, jer su se pod maskama ‘skrivali’ njihovi dobri znanci i prijatelji za koje oni nisu znali da su maskirani. Maskenbal u Kraljevoj Velikoj trajao je do jutarnjih sati, u kojem su uživali jednako i oni maskirani, ali i oni koji se nisu maskirali.

Damir SMETKO