Vesela i zabavna predstava u parku na Maloj pozornici

         Nakon dužeg vremena, mala pozornica u lipovljanskom parku, oživjela je pjesmom i zabavom za najmlađe stanovnike i njihove roditelje. U petak, 31. srpnja, u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani, u večernjim satima, kolaž dječjih predstava na otvorenom izveli su članovi’ Šarenog svijeta’ iz Zagreba, kojeg vodi Ivica Kolmar.

         Poštujući sve zaštite mjere koje se odnose na otvoreni prostor, Ivica  i Viktor, izveli su kolaž dječjih, edukativnih i raspjevanih predstava, a nakon njih mađioničarske trikove izvodio je njihov gost – veseli mađioničar. U jednosatnoj, veseloj predstavi putovalo se s konjima, učilo se o kravama i vrištalo s papagajima. Mađioničar je za svoje točke imao male pomoćnika iz publike, a za kraj vesele ljetne večeri, u goste je stigao i Miki Mause, s kojim su se mladi Lipovljanci mogli i fotografirati.

         U pomanjkanju događaja i društvenih okupljanja, dječja predstava u parku, pravo je osvježenje, i dobro je primljena od najmlađih gledatelja, ali i njihovih pratitelja, mama i baka. U ostvarenju ovog programa Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani, za najmlađe Lipovljance, financijski je pripomoglo i Ministarstvo kulture RH. Za dobar ugođaj izvođačima i zabavljačima iz Zagreba, na kraju predstave zahvalila je Marita Štelma, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani i pozvala ih da opet dođu zabaviti najmlađe.

Damir SMETKO