VELIKA PISANICA, ZEČEVI, MALE PISANICE I MAĆUHICE OPET KRASE PARK U CENTRU LIPOVLJANA

Od srijede, 28. ožujka, lipovljanski park u centru naselja opet krasi velika pisanica, koju su na ‘staro mjesto’ u parku, postavili članovi Udruge umirovljenika općine Lipovljani.

                Niz proteklih godina, članovi Udruge umirovljenika uljepšavaju park ispred župne crkve i Društvenog doma u Lipovljanima, lijepo oslikanom velikom pisanicom, ali i drugim detaljima lijepog uređenja. U susret ovogodišnjem Uskrsu, opet je zajedničkim radom, 15-tak umirovljenika dopremilo i postavilo pisanicu, ogradilo ju, te ju ukrasili sa 150 proljetnica i 50 pisanica smještenih u gnijezda oko velike pisanice.

                Članovi Udruge umirovljenika nadaju se da će svi sugrađani samo gledati lijepo oslikanu pisanicu, uz koju se može vidjeti i 50-tak oslikanih malih pisanica. Vjeruju, kako će do Uskrsa, uz koke i zečeve, izložiti još različitih malih pisanica svojih članova.

Njihovu akciju, kao i prošlih godina, podržao je, i pohvalio, općinski načelnik, ove godine Nikola Horvat. Članovi Udruge umirovljenika općine Lipovljani pozvali su ga na zajedničku fotografiju, nakon postavljanja pisanice i potpunog uređenja kruga u koji je postavljena.

Damir SMETKO