VELIKA PISANICA OPET ULJEPŠAVA PARK U CENTRU LIPOVLJANA

Uz program obilježavanja Dana općine Lipovljani, koji se slavi na blagdan sv. Josipa, i predstojeći blagdan Uskrsa,  Udruga umirovljenika općine Lipovljani i Kulturno prosvjetno društvo ‘Karpati’ iz Lipovljana, u četvrtak, 17. ožujka pripremili su, i zajedno postavili, veliku pisanicu u parku u centru Lipovljana. Velika pisanica je prvi puta u parku postavljena lani, a ove godine je dodatno obogaćena gnijezdom i već pripremljenim pisanicama.

Desetak članova Udruge umirovljenika i isto tolika članova KPD ‘Karpati’ sudjelovalo je u pripremi i dovozu pisanice, njenom postavljanju i uređenju u lipovljanskom parku. Nakon postavljanja velike pisanice, te novih ukrasa uz nju, postavljena je ograda, a Miro Horvat, predsjednik Udruge umirovljenika općine Lipovljani zahvalio se svima na uloženom trudu, i realizaciji ideje ukrašavanja lipovljanskog parka pred Dan općine i Uskrs. Na kraju je pozvao sve na radionici pisanja i bojanja jaja, odnosno pisanica, u utorak, u dopodnevnim satima.

Za inicijativu uređenja parka i realizaciju kroz veliku pisanicu i ostale ukrase, članovima Udruge umirovljenika općine Lipovljani i članovima ‘Karpata’, zahvalio se Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, istaknuvši veliki doprinos tih dvaju udruga u društvenom životu Lipovljana.

Među prvima, koji su došli vidjeti postavljenu veliku pisanicu u parku, bili su polaznici vrtića ‘Iskrica’. Pisanice i ostale prigodne ukrase sa velikim su zanimanjem razgledavali.

Damir SMETKO