VATROGASCI U PILJENICAMA NASTAVLJAJU OPREMATI DRUŠTVO I SURAĐIVATI S UČENICIMA PODRUČNE ŠKOLE

U Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Piljenice tijekom prošle godine nastavili su s opremanjem društva, sređivanjem članstva i suradnjom s učenicima područne škole, sve u cilju dobrog rada svog vatrogasnog društva. O radu i preventivnom djelovanju podnijeli su izvješća na redovnoj godišnjoj Skupštini, koja je održana u nedjelju, 28.veljače u piljeničkom Društvenom domu.

Redovnu, 84. godišnju Skupštinu vodio je Dejan Brebrić, predsjednik DVD-a Piljenice, koji je podnio i opširno izvješće o radu. U njemu je istaknuo kako je prošla godina bila mirna godina za vatrogasce DVD-a Piljenice, jer su imali samo jedan požar otvorenog prostora, koji su vrlo brzo lokalizirali i ugasili. No, zato su radili na uređenju spremišta, nabavci novog sistema veze i uzbunjivanja, suradnji sa školskom djecom područne škole, kako bi ih zainteresirali za vatrogastvo i sređivanju matičnih knjiga, kako bi točno znali broj vatrogasaca na koje mogu računati u radu društva.

Izvješće o intervenciji i obnavljanju opreme podnio je članovima Skupštine Goran Pavlović, zapovjednik društva, a o financijskom poslovanju društva izvješće je podnijela Zrinka Krpes Rožić, blagajnica društva. Ukupni prihodi u blagajni društva prošle godine bili su u iznosu od 7.773 kune, uglavnom od uplata za korištenje doma, a rashodi na njegovo održavanje bili su u iznosu 6.117 kuna, pa im je na kraju prošle godine ostalo 1.656 kuna. Ukupno prihoda preko žiro-računa, imali su u iznosu od 14.949 kuna, od kojih je najviše sredstava bilo od Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, a za rad društva i održavanje opreme ukupno su utrošili 10.520 kuna.

Članovi Skupštine, a bilo je prisutno 32 od ukupno 39 članova i 15 članova vatrogasne mladeži, izvješća su usvojili bez rasprave, uz kraća pojašnjenja Dejana Brebrića, predsjednika DVD-a. Jednoglasno su prihvaćeni Plan rada i financijski plan za 2016. i 2017. godinu, koje je iznio Robert Rožić, tajnik društva, a glavni cilj je završetak radova na spremištu, te obuka vatrogasne mladeži za natjecanja i polaganje vatrogasnog ispita.

Na još jednoj uspješnoj godini u radu društva, u ime Općine Lipovljani, svim članovima čestitao je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine, zahvalivši im za stalnu spremnost na moguće intervencije i pomaganje u neprilikama. Općina Lipovljani, istaknuo je Tomislav Lukšić, svake godine izdvoji oko 200.000 kuna za vatrogastvo, a to će činiti i ubuduće jer dobrovoljno vatrogastvo je dio naše tradicije, način življenja, a i česta je potreba za vatrogasnim intervencijama na raznim nepogodama poput požara, ili velikih poplava, u posljednje vrijeme. Zaželio je što manje intervencija, a više preventivnog rada vatrogascima DVD-a Piljenice.

Vatrogasce u Piljenicama pozdravio je i Danijel Ribarić, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani i zaželio da se ostvari plan rada s vatrogasnom mladeži, što je u zadnjih nekoliko godina zaboravljeno u svim društvima Vatrogasne zajednice. Na dobrom radu DVD-u Piljenice u 2015. godini čestitali su mnogobrojni gosti od Popovače do Međurića i Krapja, društva iz jasenovačke Posavine, koje je po prvi puta gostovalo na Skupštini DVD-a Piljenice. Skupština je završila zajedničkim druženjem.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA