VATROGASCI DVD KRIVAJ U PROŠLOJ GODINI BILJEŽE DVA POŽARA

Nakon niza godina bez požara, u protekloj, 2017. godini, vatrogasci DVD-a Krivaj intervenirali su na dva požara u svom naselju, i tako spasili veliku materijalnu vrijednost svojim sumještanima. U gašenju požara obiteljske kuće i zapaljenog automobila, pomogli su im vatrogasci susjednih Lipovljana i Jamarica, za što su im uručili zahvalnice.

                Usmenu i pismenu zahvalu za pomoć pri gašenju požara, vatrogasnim društvima iz Jamarica i Lipovljana, u ime vatrogasaca DVD-a Krivaj, uručio je Darko Jordan, predsjednik DVD-a Krivaj. Prigoda za zahvalu bila je na redovnoj godišnjoj Skupštini društva, koja je održana u nedjelju, 25. ožujka. Skupštinu je vodio Darko Jordan, uz članove voditeljstva Zdravka Jancetića i Zorna Tisaja.

                Nakon otvorenja Skupštine i pozdrava svih gostiju, izvješće o radu društva, odnosno Upravnog odbora i zapovjedništva, pročitao je Branko Chour. Osim dvije intervencije na gašenju požara, radilo se i na održavanju opreme društva, nabavljanju opreme vatrogasaca, sređivanju članstva. Tako je iz društva isključeno, tijekom prošle godine, 17 neaktivnih članova, a više se radilo na uređenju spremnice.

                U prošloj godini DVD Krivaj imao je ukupni prihod u iznosu od 20.107 kuna, a ukupni rashod 11.127 kuna. Za ovu godinu planiraju prihod u iznosu od 20.000 kuna.

                Uz izvješće o radu i financijskom poslovanju, članovima je pružena i informacija o samoprocjeni sustava financijskog upravljanja i održivog poslovanja, te uobičajeni plan rada i financiranja za 2018. godinu.

                Za rad i za intervencije na požarima u prošloj godini, vatrogascima DVD-a Krivaj, zahvalio se, na samoj godišnjoj Skupštini, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio im se što pomažu u zaštiti i spašavanju stanovnika općine Lipovljani i njihove imovine, te što čuvaju tradiciju vatrogastva. Pohvalio je i njihovo sudjelovanje na nedavnim poslovima obrane od poplave u Kraljevoj Velikoj, te naglasi kako ove godine želi u općinskom proračunu osigurati više sredstava za rad udruga građana, pa i za rad njihovog društva, kako bi bili još bolje opremljeni, pa tako mogli lakše djelovali kao društvo. 

                Skupštinu je pozdravio i Zlatko Pješ, zapovjednik Vatrogasne zajednice, koji je tom prilikom rekao, kako mu se čini da izneseni problem s hidrantskom mrežom nije rješiv, jer je prema zakonskim odredbama projektirana. Istaknuo je također, potrebu za stalnim osposobljavanjem vatrogasaca, te uključivanjem djece u rad društva.

                Na kraju godišnje Skupštine DVD-a Krivaj, dugogodišnjim članovima uručene su spomenice za članstvo u društvu.

                Vatrogasna spomenica za 30 godine dodijeljena je Michaelu Tisaju i Tomici Biondić, za 40 godina primili su je Ivan Gadža, Emil Rančilović, Ilija Savić i Zlatko Sakač. Za 50 godina vatrogasna spomenica uručena je Mariji Javiljak i Josipu Tomiću.

                Za pomoć u gašenju požara i dobrosusjedsku suradnju DVD Krivaj uručio je zahvalnice DVD-u Jamarice i DVD-u Lipovljani.

Damir SMETKO