UZ OBILJEŽAVANJE DANA ŠKOLE, O SURADNJI I ZAJEDNIŠTVU PROGOVORILI SVI UČENICI KROZ RADIONICE

Zajedničkim raznovrsnim radionicama i druženjem učenika različitih dobnih skupina, Osnovna škola Josipa Kozarca iz Lipovljana, u petak, 18. ožujka obilježila je Dan škole, koji se slavi na dan rođenja Josipa Kozarca, šumara i književnika. Dan škole obilježen je u okviru programa obilježavanja blagdan sv. Josipa, te Dana općine i župe Lipovljani.

Po tri školska sata sudjelovali su svi učenici lipovljanske Osnovne škole na zajedničkim radionicama, čija je tema bila suradnja i zajedništvo. Svaka grupa je na tu temu radila izabrane programe, napravila je i plakat o tom radu, a na kraju su sve grupe u jednosatnom programu na otvorenom satu prikazale javno što za njih, među ostalim, znači povjerenje i zajedništvo.

Tako su, tijekom prezentacije svog rada, svi učenici Osnovne škole mogli javno nastupiti pred drugima, pokazati svoj rad i svoja razmišljanja. Njihov rad pratili su učitelji, ravnateljica škole Mirjana Faltis i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji im je tom prilikom čestitao Dan škole i s zanimanjem pogledao sva predstavljanja 15-tak različitih dobnih grupa, koje su na isto toliko različitih načina progovorile o zajedništvu i suradnji. Bogatstvo prikaza, u kojima je bilo pjesme, plesa, ali i priča i želja pokazuje da je ideja projektnog dana uspjela.

Damir SMETKO