Uz Dan župe Lipovljani upućeni molitve sv. Josipu, zaštitniku župe

         Svečanim misnim slavljem, vjernici Lipovljana, proslavili su blagdan sv. Josipa, zaštitnika rimokatoličke župe u Lipovljanima. Koncelebriranu svetu misu predvodio je pater Tomasz Cybula, SCJ, župnik iz susjedne župe Ilova, u zajedništvu sa svećenicima Novljanskog dekanata Požeške biskupije, dekanom tog dekanata Pejom Oršalićem, te Tomislavom Pavlovićem, župnikom župe Lipovljani.

         Nebeskom zaštitniku upućene su molitve, a o njegovom životu uz Isusa Krista govorio je župnik Tomasz Cybula. Nakon misnog slavlja vjernici su obilaskom oltara obnavljali svoje molitve i zagovore sv. Josipu.

         Pri kraju misnog slavlja, župnik lipovljanske župe, Tomislav Pavlović, zahvalio je svim vjernicima na dolasku, čestitao je Dan općine Lipovljani svim stanovnicima, na čelu s Niklom Horvatom, načelnikom općine, zaželio dobar rad za opće dobro i dalju suradnju na obnovi župne crkve.

Čestitao je svim Josipima  i Josipama imendan, zahvalio pjevačima na čelu s Josipom Horvatom za svečani ugođaj tijekom mise, te djeci i vjeroučiteljicama osnovne škole za dolazak na zajedničko vjerničko slavlje.

Damir SMETKO