UZ DAN POLICIJE POLOŽEN VIJENAC ZA POGINULE PRIPADNIKE POLICIJE RH

Uz blagdan sv. Mihovila, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Liljana Tomić, zamjenica načelnika, položili su vijenac u Novskoj, na spomen obilježje poginulim policajcima, uz Dan policije Republike Hrvatske. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća održano je u petak, 28.rujna ispred zgrade Policijske postaje Novska. 

Program obilježavanja Dana policije pripremili su policijski veterani, članovi udruge UHBDRP SMŽ, podružnica Novska, koje vodi Vinko Maček, i Policijska postaja Novska, na čelu s Jurom Klišaninom, načelnikom PP Novska. Polusatni komemorativni program za poginule branitelje iz redova policije održan je nakon svete mise, održane u župnoj crkvi sv. Luke. Prvi su na spomen obilježeje poginulim policajcima, kod policijske zgrade u Novskoj, vijenac položili i svijeće upalili članovi obitelji i rodbine poginulih policajaca, te predstavnici udruge veterana i djelatnika Policijske postaje Novska.

Nakon polaganja vijenaca, u čemu su sudjelovali načelnik općine Lipovljani i njegova zamjenica, održan je i prigodni program kojeg su izveli učenici Glazbene škole u Novskoj. Prigodne stihove svečano je recitirao Miroslav Lovčanin. O stvaranju hrvatske policije i njenom ratnom putu, prisjetio se je Vinko Maček, predsjednik policijske veteranske udruge u Novskoj, a molitvu za poginule izmolio je don Ivo Borić, policijski kapelan.

Obilježavanje Dana policije završilo je zajedničkim druženjem i prisjećanjem na teške, ali slavne dane devedesetih godina prošlog stoljeća i dane stvaranja hrvatske policije, prve obrambene snage tek nastale hrvatske države.

Damir SMETKO