UZ DAN OPĆINE LIPOVLJANI, DAN ŽUPE, DAN ŠKOLE I DANE JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA PRIPREMLJEN JE BOGATI SEDMODNEVNI PROGRAM

Od četvrtka, 13. ožujka, pa sve do srijede, 19. ožujka različitim  sadržajima u Lipovljanima će se obilježavati ovogodišnji Dan općine Lipovljani, Dan župe, uz blagdan sv. Josipa zaštitnika RKT župe Lipovljani, te Dan škole i Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima u kojima sudjeluju mnoge institucije i udruge izvan općine, ali i u općini Lipovljani.

 

Program po danima

 

Program uz Dan općine Lipovljani, Dan župe, Dan škole i Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima započinje u četvrtak, 13. ožujka 2014., i to stručnim predavanjem kojeg će održati Edo Bogović o Parku prirode Lonjsko polje kao izazovu turističkog razvoja. Predavanje će biti održano u novoj knjižnici i čitaonici, u 18 sati, a u 19 sati bit će, u istom prostoru, otvorena izložba lipovljanskih slikara ‘Raskoš lipovljanskih pejzaža’.

U petak, 14. ožujak u 17,30 sati započinje promocija knjige dr. Josipa Stojanovića „Raskoš prirode“, u  knjižnici i čitaonici Lipovljani, a u 18,30  sati izložba fotografija ‘Šuma okom šumara’, u istom prostoru.

U subotu, 15. ožujka održava se manifestacija Dani Josipa Kozarca u Lipovljanima u okviru koje će se održati Međunarodni znanstveno stručni skup ‘Poplavne šume’ s početkom u 10 sati, u knjižnici i čitaonici. Sudjeluje veći broj uglednih šumarskih stručnjaka iz Češke, Slovačke, Srbije i Hrvatske, a organizator skupa je  Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Općina Lipovljani.

U 14 sati započinje vrlo zanimljiva promocija pretiska slovačkog prijevoda knjige Josipa Kozarca ‘Mrtvi kapitali’, a u 19 sati zajednički kulturno-umjetnički program domaćih udruga u društvenom domu u Lipovljanima.

U nedjelju, 16. ožujka članovi ŠRD ‘Šaran’ pripremaju kuhanje i podjelu fiša za mještane općine u parku, s početkom u 12 sati. U 18 sati održat će se kazališna predstava ‘Europa u selu Kruškovcu’, a  izvest će ju Kazališno amaterska družina Beskućnici iz Kutine.

U ponedjeljak, 17. ožujka od 19 do 20 sati u Društvenom domu održat će se prezentacija brošure i premijera dokumentarnog filma ‘Od lana do ponjave’ u organizaciji OŠ Josipa Kozarca.

U utorak, 18. ožujka održava se Dan škole, pa će u 10 sati u školi biti prezentacija projekta ‘Od lana do ponjave’, kroz etno izložbu i scensku igru, a u 12 sati održat će se susret škola Josipa Kozarca.

Na sam blagdan Josipova, u srijedu, 19. ožujka, uz Dan općine i Dan župe sv. Josipa, Lipovljani program započinje u 16 sati polaganjem vijenaca na mjesnom groblju u Lipovljanima, a u 17 sati služit će se Sveta misa u crkvi sv. Josipa u Lipovljanima. U 18 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se dodijeliti godišnje plakete općine Lipovljani.

Izložbe postavljene u Knjižnici i čitaonici Lipovljani bit će otvorene za sve posjetitelje od 14. do 19. ožujka 2014. Godine, svakog dana od 17 do 19 sati.

1-Josipovo14-001