Uz Dan državnosti RH, održani ‘Memorijalni sportski susreti Miroslav Horvat’

         Udruga umirovljenika općine Lipovljani, obilježavajući praznik Dan državnosti RH, tradicionalno organizira ‘Sportske susrete umirovljenika s područja Sisačko-moslavačke županije’. Ove godine, u utorak, 25. lipnja sportski susreti održani su, po treći puta, kao ‘Memorijalni sportski susreti Miroslav Horvat’, u znak sjećanja na preminulog predsjednika Udruge umirovljenika općine Lipovljani, koji je prije 10-tak godina i pokrenuo sportske susrete umirovljenika u Lipovljanima.

         Na ovogodišnjim sportskim susretima sudjelovali su članovi umirovljeničkih udruga iz Siska, Kutine, Petrokemije Kutina, Novske i Lipovljana. Već oko 9 sati ujutro članovi Udruge umirovljenika općine Lipovljani dočekali su svoje goste i prijatelje, ponudili doručak i uputili ih na natjecanja. Kuglačke ekipe natjecanje su održale na kuglani u Novskoj, a ekipe belota i gađanje pikada održane su u Društvenom domu u Lipovljanima. Nakon završenih natjecanja, sve ekipe ponovo su došle u Društveni dom u Lipovljane.

         Susret umirovljenika nastavljen je svečanim proglašenjem postignutih rezultata i dodjelom priznanja. Kako bi bilo što svečanije, pjevački zbor Udruge umirovljenika izveo je kraći pjevački program. Nakon toga prišlo se proglašenju ostvarenih sportskih rezultata. U gađanju pikada ekipa iz Lipovljana osvojila je 3. mjesto, ekipa iz Siska 2. mjesto, a najbolje su u pikadu gađale članice ekipe iz Novske. 

         U igranju belota najbolji je bio par umirovljenika udruge iz Kutine, koji je pobijedio par iz Siska, a 3. mjesto osvojio je par umirovljenika iz Novske. U kuglanju najbolji su bili članovi Udruge Petrokemija Kutina, 2. mjesto osvojila je ekipa iz Siska, a 3. mjesto ekipa iz Lipovljana.

         Priznanja i pehare za odlične rezultate uručili su najboljima Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Prije podjele pehara i priznanja Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani zahvalio je domaćoj Udruzi umirovljenika na stalnim aktivnostima, na dobroj i stalnoj organizaciji ovih  sportskih susreta, a čestitao je svim natjecateljima na postignutim rezultatima. Zahvalio im je i za kontinuirano dolaženje na susreta u Lipovljane, te zaželio dobar boravak i zajedničko druženje u Lipovljanima.

         Nakon proglašenja rezultata i podjele osvojenih pehara, za sve članove umirovljeničkih udruga priređen je zajednički ručak, a nakon njega i druženje uz domaću, glazbenu skupinu ‘Promašeni slučaj’.

Damir SMETKO