USUGLAŠEN PROGRAM ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA 2014.

Dva mjeseca prije ‘Lipovljanskih susreta’, a oni će ove godine biti održani od petka, 22. do nedjelje, 24. kolovoza, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAčlanovi Organizacijskog odbora definirali su gotovo cjelokupan program ove kulturne manifestacije nacionalnih manjina Republike Hrvatske. Mnoge posjetitelje očekuje bogat trodnevni program, koji je vezan uz tradicijsku kulturu pripadnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, zatim bogat zabavni program, sportski program, prezentacije tradicijskih obrta, a s obzirom da je zemlja partner ovogodišnjih Lipovljanskih susreta Republika Slovačka, što daje ovogodišnjim Lipovljanskim susretima i međunarodni karakter, očekuju se i izložbe te dodatni sadržaji koji do sada nisu bili dio programa ove manifestacije.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Sastanak članova Organizacijskog odbora održan je u utorak, 24. lipnja, na kojem je utvrđeno gotovo devedeset posto programa ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’, a na definiranje detalja radit će se u narednom razdoblju, tako da su moguće i određene promjene do samoga održavanja. ‘Lipovljanski susreti 2014.’ započet će u petak, 22. kolovoza u popodnevnim satima. Uz otvorenje izložbi, na zabavnoj večeri nastupit će grupa ‘Colonia’ i Slavonia band.

Subota, 23. kolovoza je centralni dan ‘Lipovljanskih susreta’. Uz predstavljanje udruga nacionalnih manjina, održat će se i tradicionalni Okrugli stol. U večernjim satima, održat će se mimohod kulturnih udruga nacionalnih manjina i njihov nastup na pozornici ‘Lipovljanskih susreta’, uz otvorenje manifestacije. Nakon nastupa slijedi zabavni program uz koncert ‘Slavonskih dukata’.

U nedjelju, 24. kolovoza naglasak će biti na sportskim susretima, a gosti Nogometnog kluba ‘Slavonac’ bit će NK Dinamo iz Zagreba. Večer bi, uz sportski program, završila finalnom utakmicom malonogometnog ‘Turnira ulica’, koji počinje početkom kolovoza, i zabavnim programom. Ovo je samo okvirni program, koji će biti popunjen mnogim izložbama, prezentacijama tradicijskih obrta, narodnih nošnji, gastro ponudom itd…

Članovi Organizacijskog odbora prihvatili su i oblike reklamne kampanje, koja kreće za mjesec dana, kako bi svi posjetitelji na vrijeme bili obaviješteni o ovogodišnjim ‘Lipovljanskim susretima’, kada će i kompletan program biti i detaljno predstavljen. Na Organizacijskom odboru ostaje zadaća i daljeg dogovaranja svih potrebnih detalja, kako bi ‘Lipovljanski susreti’ pružili što kvalitetniji program svim posjetiteljima. Procjena troškova organizacije i održavanja ovogodišnjih Lipovljanskih susreta je oko 200.000 kuna, a do sada je od mnogih pokrovitelja i sponzora osigurano gotovo 180.000 kuna, tako da će se financijska konstrukcija u potpunosti zatvoriti do dana održavanja susreta. (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA