Uspješna sezona najmlađih ‘Slavonaca’

Nogometni klub ‘Slavonac’ iz Lipovljana jedan je od malobrojnih nogometnih klubova u okolici koji se može pohvaliti sa čak četiri pogona najmlađih uzrasta nogometaša. Naime, u nogometnom klubu djeluju stariji i mlađi pioniri, limači i prstići. Da ovaj klub ima svijetlu budućnost, govore i rezultati u sezoni 2016./2017. gdje su prstići osvojili drugo mjesto u županijskoj ligi. 

Zapažen rezultat imaju i mlađi, te stariji pioniri, od kojih je čak 6 igrača sudjelovalo na završnom nogometnom kampu u Medulinu, koji je organiziran za uzraste U-12 i U-13 u suradnji Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije i HNS-a. Ljetni kamp je finale svih nacionalnih razvojnih kampova koji se održavaju u tekućoj godini, a ove godine održan je u Medulinu od 13. do 18. lipnja 2017. godine. Na kampu najbolji dojam ostavio je Luka Matešković iz Krivaja koji ima mogućnost sudjelovati na turniru u Italiji, odnosno Firenci.

Za mnogobrojne uspjehe mladih nogometaša zaslužan je prvenstveno njihov trener Robert Mladić koji gotovo svakodnevno svoje slobodno vrijeme provodi na nogometnom travnjaku. Ističe kako je ponosan na ostvarene rezultate s najmlađim uzrastima, ali i apelira na upravu kluba radi dovođenja još bar dva trenera kako bi se djeci omogućili što bolji i intenzivniji treninzi. Veliku ulogu u ostvarenju ovih rezultat imaju i roditelji mališana, koji ih redovito prate na treninzima i utakmicama, te sudjeluju u prijevozu na gostujuće utakmice.

Trener Robert Mladić zahvaljuje svima koji su pomagali u protekloj sezoni i vjerovali da ova misija nogometne škole u Lipovljanima može zaživjeti.