USPJEŠNA GODINA MLADOG ATLETIČARA FLORIJANA ROŽIĆA

Florijan Rožić, mladi atletičar iz Piljenica, tijekom ljeta i ove jeseni ostvario je pobjede i niz zapaženih rezultata. Iako još ide u osnovnu školu, zapaženi je sportaš općine Lipovljani, koji redovito trenira i nastupa za kutinsku ‘Moslavinu’.

Na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore u  Čakovcu 6. lipnja u trci na 400m osvaja 22. mjesto. Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske,  starije kategorije u Zagrebu, 21. lipnja, u kategoriji mlađi kadeti, osvaja  5. mjesto. U Erste Plava liga, Memorijal Hanžeković, u Zagrebu, u trci učenika 7. razreda na  600m osvaja 6. mjesto.

1-P1050575Na Kupu Hrvatske za kadete i kadetkinje u Osijeku, 20. rujna u trci na 3000m plasirao se na 10. mjesto. Na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju u Sinju, 4. listopada u trci kadeti 3000m ponovo je osvojio 10. mjesto. Na pojedinačnom prvenstvu HALSA, starije kategorije, u Varaždinu, 17. listopada u trci na 1000 m, u kategoriji mlađi juniori, osvaja odlično – 2. mjesto.

Vrbovcu je 7. studenog  održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u krosu. Atletičari „Moslavine“ potpuno su dominirali ovim natjecanjem, pa su na kraju s tri zlatne medalje bili najbolji atletski klub u Hrvatskoj. Nakon Elene Pazman i Marka Majera, Florijan Rožić je u trci na 1000m, za mlađe kadete, donio vrlo uvjerljivu pobjedu, te treće zlato za Moslavinu.

Već sljedećeg jutra, u nedjelju, 8. studenog mladi trkači putovali su u Koprivnicu na 37. međunarodnu utrku grada Koprivnice. Florijan Rožić, u trci kod starijih dječaka, plasirao se na 4. mjesto. Nakon ovog napornog vikenda, slijedi mala pauza od natjecanja, ali ne i od rada za sljedeću sezonu, jer nakon ovako uspješne i rezultatski bogate sezone morat će se još više raditi, da bi pomakli granice ovogodišnjih izuzetnih rezultata.

Florijan Rožić trčao je trke sa starijim uzrastima i do 4 godine razlike, po naputku trenera i njegovoj želji jer je on dugoprugaš, a u njegovom uzrastu, mlađih kadeta su sve kratke trke. To mu je bilo stjecanje iskustva za sljedeću godinu kada prelazi u kadete.

1-P1050600