Ugovoreno uređenje i asfaltiranje prometnica na području općine Lipovljani u iznosu od 2,8 milijuna kuna

         Općina Lipovljani, za 2 milijuna i 800 tisuća kuna, ugovorila je radove na obnovi i uređenju općinskih cesta tijekom ove godine s poduzećem za ceste, Strabag d.o.o. Tri ugovora ukupne vrijednosti 2,8 milijuna kuna potpisani su u općinskoj vijećnici u Lipovljanima, u utorak, 9. lipnja.

         Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Jelena Udovič, komercijalni direktor Strabaga, potpisali su ugovore uz prisustvo Borana Ognjenovića, voditelja radova pri Strabagu. Tako će, bez velikog gubitka vremena oko selidbe, djelatnici Strabaga, ići s jednog na drugo radilište, na području općine Lipovljani, i tako biti još brži i učinkovitiji.

         Prvi potpisani ugovor o obnovi i uređenju ceste u nadležnosti Općine Lipovljani, odnosi se na uređenje dijela ceste kroz Piljenice i prema Banovoj Jaruzi. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 465.296 kuna. Dugi ugovor o uređenju ceste u nadležnosti Općine Lipovljani odnosi se na uređenje i asfaltiranje Ratarske ulice, Fratrovog Jarka i odvojka u ulici Ante Starčevića. Ukupna vrijednost radova što će se izvesti u tim ulicama iznosi 444.652 kune.

         Treći ugovor odnosi se na rekonstrukciju i uređenje završnog dijela uređenja centra Lipovljana, odnosno Trga hrvatskih branitelja i  Trga sv. Josipa, što se proteže sve do bunara i raskrižja s Kolodvorskom i Ulicom braće Radić. Ukupna vrijednost zadnjeg dijela uređenja centra Lipovljana ugovorena je na 1.869.382 kune.

         Djelatnici Strabaga već rade na području općine Lipovljani, na obnovi i uređenju dijela županijske ceste od Lipovljana do Kutine, preko Piljenica i Ilove. Kad završe posao na toj cesti, sele se na cestu od Piljenica do Banove Jaruge. Po završetku dolaze u Lipovljane na uređenje zadnje faze obnove i uređenja ceste u centru Lipovljana, s izgradnjom kružnog toga oko bunara, te uređenje i asfaltiranje Ratarske ulice, Fratrovog Jarka i odvojka u Starčevićevoj ulici.

         Ove jeseni, poslove će Strabag završiti u Lipovljanima,  vjerojatno na rekonstrukciji ulice Augusta Šenoe, od Doma zdravlja do Osnovne škole, no ta posao je još u fazi dogovora.

         Uz poslove na zamjeni kompletne javne rasvjete općine Lipovljani, u štedljivu i ekološki najmoderniju rasvjetu, vrijednosti u iznosu od 2,8 milijuna kuna, te sekundarne izgradnje vodovoda i kanalizacije, Lipovljani su i ove godine jedno veliko radilište izgradnje i uređenja mjesne infrastrukture, čiji je cilj poboljšati život stanovnika općine Lipovljani.  

Damir SMETKO