UDVDR, Ogranak Lipovljani prvaci Županijskog sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske, Ogranak Lipovljani sudjelovala je na 21. županijskom sportskom natjecanju dragovoljaca i veterana domovinskog rata koji se održao 18.06.2016. godine u Glini.

3-UDVDR3Na ovom natjecanju sudjelovali su, pored UDVDR, Ogranka Lipovljani,  ogranci iz Popovače, Velike Ludine,  Petrinje, Siska, Gvozda, Gline, Dvora, Topuskog, i Kutine, a  braniteljima se u ime ogranka domaćina iz Gline obratio predsjednik Marko Sremić,  predsjednik UDVDR, Podružnice Sisačko-moslavačke županije, Stjepan Hrastnik, te župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić, koji je i član Udruge dragovoljaca i veterana, Ogranka Glina.

Sustav natjecanja je takav da se natječe u 8 sportova, i to: potezanje užeta, boćanje i nogomet, koji se boduju ekipno i na državno natjecanje se plasiraju najbolje ekipe,  dok se streljaštvo, kuglanje, pikado, šah i stolni tenis se boduju pojedinačno i na državno sportsko natjecanje odlaze najbolji pojedinci.

Dragovoljci i veterani domovinskog rata iz Lipovljana još su jednom pokazali svoje zajedništvo i sposobnosti i osvojili prvo mjesto u ukupnom poretku i prijelazni pehar na ovim županijskom sportskom natjecanju, a na državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana domovinskog rata plasirali su se ekipno potezanja užeta, te pojedinačno Darko Miško i Dario Duda (kuglanje), Željko Pogačić (streljaštvo) i Nada Toš (pikado).

Državno natjecanje koje će se ove godine održati u Karlovačkoj županiji krajem rujna 2016. godine.

2-UDVDR2