UDRUGE U KULTURI OPĆINE LIPOVLJANI PJESMOM ČESTITALE BOŽIĆ

Božić je vrijeme okupljanja u dobrom društvu, širenju ljubavi pjesmom i topline srca punog radosti.

Upravo sve to, lipovljanci su mogli doživjeti na poklonjenom tradicionalnom  božićnom koncertu u organizaciji Mješovitog pjevačkog zbora „Lira“ koji je i ove godine održan u Društvenom domu, 29. prosinca.

Adventski koncert u Lipovljanima, s dvije božićne pjesme svečano je otvorio MPZ „Lira“, a u nastavku su nastupili tamburaši KUD-a „Lipa“, pjevačka skupina Kulturno prosvjetnog društva Ukrajinaca „Karpati“, Ženska pjevačka skupina „Lepeze“ Češke besede Općine Lipovljani, te zbor umirovljenika Lipovljani –  „Perunika“.

Svaki stih, kao i svaka pjesma koju su tu večer izveli, nosila je veličanstvenu poruku sreće, mira i ljubavi.

Između nastupa pjevačkih skupina, bajkovite i nostalgične priče o nekadašnjim božićnim običajima, vrlo impresivno je interpretirala voditeljica programa Klara Ćosić.

U jednom trenutku, vođeni pričom, kao da je svatko od posjetitelja te divne večeri mogao osjetiti miris bakinih ili maminih kolača na Badnjak i toplinu ogrijevom ugrijane prostorije u kojoj bi se okupila djeca i veselila Božiću.

To je bilo vrijeme u pravom božićnom duhu. Tek jedna jabuka za poklon djetetu ili voljenoj osobi i radost cijeloga bića, neprocjenjive su uspomene koje se spremaju u srce i pritom nikada ne izblijede.

Baš kao i ovaj tradicionalni božićni koncert.

Pri kraju koncerta pozdravnim govorom svim posjetiteljima i zahvalom izvođačima za nesebičan rad tijekom godine obratila se  Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika Općine Lipovljani, te ujedno svim stanovnicima općine zaželjela vesele i sretne blagdane uz uspješnu Novu, 2018. godinu.

Ovogodišnji božićni koncert u Lipovljanima završio je zajedničkom pjesmom svih izvođača. Pjevala se „Tiha noć“ na hrvatskom, češkom, ukrajinskom i slovačkom jeziku.

Bilo je ovo svakako još jedno prekrasno druženje na kojem se zapjevalo novorođenom sinu Božjem.

(m.p.k.)