Učenike u Područnoj školi u Kraljevoj Velikoj obišao načelnik Nikola Horvat

         U petak, 11. rujna, na kraju prvog tjedna nove školske godine, koja je započela 7. rujna, pod do sada posebnim i teškim mjerama zdravstvene zaštite od pandemije koronavirusa i socijalne distance, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima, posjetili su područnu školu u Kraljevoj Velikoj.

         U njoj se od 1. do 4. razreda školuje ukupno 17 učenika, u dva kombinirana razreda, a u prvi razred krenulo je 5 učenika. Zbog posebnih mjera zaštite, učenici su podijeljeni u čitavoj osnovnoj školi Josipa Kozarca, u A i B smjenu, pa bi naizmjenično na nastavu dolazili jedan tjedan dopodne, a drugi popodne.

         Načelnika Nikolu Horvata i ravnateljicu Mirjanu Faltis, u Kraljevoj Velikoj dočekalo je 9 učenika A smjene, koje uči učiteljica Tomislava Franić. Bez velikog ulaženja u razred, s propisne daljine i s vrata učionice, općinski načelnik pozdravio je učenike Područne škole u Kraljevoj Velikoj. Zaželio im jako dobru i zdravu školsku godinu, a učenicima 1. razreda da im škola bude veselje i zadovoljstvo kroz niz sljedećih godine njihovog školovanja.   

         Potom su učenici izašli iz razreda i na školskim stepenicama primili košaru slatkiša od Nikole Horvata, općinskog načelnika, uz osobno predstavljanje svojim gostima. Nakratko su se okupili i fotografirali, a onda se ponovo vratili u razred na kušanje slatkiša.

         Ravnateljica Mirjana Faltis i učiteljica Tomislava Franić pogledale su i manju učionicu u zgradi škole, koju nisu zbog epidemioloških mjera namjeravali koristiti, i dogovorile se oko razmještaja klupa u njoj. Sve u svrhu kako bi se udovoljilo primjedbama roditelja iz Kraljeve Velike i s Gradina, da im je problem djecu prevoziti u školu u popodnevnom vremenu. Zato se u matičnoj školi u Lipovljanima i u Područnoj školi u Kraljevoj Velikoj, pripremaju mogućnosti organiziranja škole za sve učenike u istoj, dopodnevnoj smjeni, uz poštivanje svih zaštitnih mjera, koje od škole zahtjeva Ministarstvo prosvjete.

         Uz 5 učenika 1. razreda u Kraljevoj Velikoj, u čitavoj Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, u prvi razred krenulo je još svega 28 učenika, što je ukupno 33 učenika koji su započeli svoje školovanje u školskoj godini 2020/21.

Damir SMETKO