U VRTIĆU OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SRCA

U Dječjem vrtiću ‘Iskrica’ u Lipovljanima, u ponedjeljak, 29. rujna, raznim sadržajima obilježen je Svjetski dan srca. U ovoj općinskoj, predškolskoj ustanovi, na taj način potiču najmlađe da razmišljaju od malih nogu o pokretačkom organu svakog čovječjeg tijela, i da kroz igru i radionice nauče najosnovnije informacije o srcu.

U obje vrtićke grupe djeca su od jutra crtala i bojala srca, ali i voće i povrće koje utječe na dobar rad srca. Svoje likovne radove izložila su na panoima, a najstariji su, vlastitim rukama od glinemola, izrađivali srca. Svi su na blagdan sv. Mihaela u vrtiću pričali o srcu i srcima, a tete odgajateljice su im čitale i priče o srcu, bilo da je to srce junačko ili tek srce zaljubljeno.

O radu srca razgovaralo se i u vrtićkom dvorištu, i slušalo srce kako kuca, kad su djeca mirna, a kako lupa nakon što su odigrali nogomet ili trčali po dvorištu. Srce nam je jako važno, zaključili su polaznici dječjeg vrtića u Lipovljanima, i brzo pojeli po koju jabuku, ispod voćke koja je zasađena u dvorištu vrtića, kako bi svom srcu dali prirodne vitamine da im kuca – što duže!

Edukativna akcija, uz Svjetski dan srca, u Dječjem vrtiću u Lipovljanima provedena je veselo i uz igru, a kako kažu stručnjaci, tako najviše i najlakše naučimo važne stvari. Briga za zdravlje srca sigurno je i važnije nego što to često mislimo, o čemu puno znaju polaznici lipovljanskog vrtića.             (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA