U prošloj godini stabiliziran je rad NK ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike

         Članovi Nogometnog kluba ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike održali su u subotu, 9. ožujka, redovnu godišnju Skupštinu. Na njoj se okupilo 36 od ukupno 66 članova kluba. Iako je prošla godina bila teška za klub, čini se da je kriza nadvladana i da će Nogometni klub ‘Stari Grad’ i dalje biti svijetla točka Kraljeve Velike.

         Polovinom prošle godine kriza u radu kluba bila je na vrhuncu, pa je u prostorijama Nogometnog kluba na Urijama sazvana izvanredna Skupština i izabrano novo čelništvo kluba. Čelništvo koje je vodio Željko Sijarto, tadašnji predsjednik ‘Starog Grada’ zamijenili su drugim članovima, koji su u drugoj polovici godine pokušali ostvariti sve klupske obveze.

         Seniorska ekipa NK ‘Stari grad’ natječe se u 3. Županijskoj ligi, a polusezonu su završili na 2. mjestu na tablici. Obzirom na sve probleme u klubu, to je odličan rezultat. No, klub nije samo seniorska ekipa, iako je ona najvidljiviji rad kluba. Tu je rad i natjecanje s najmlađim uzrastima budućih nogometaša, tu je održavanje sportskog centra na Urijama, tu su memorijalni turniri i priredbe u Kraljevoj Velikoj, na kojima su članovi Nogometnog kluba aktivno sudjelovali.

         Posljednjih 10-tak, 15-tak godina klub je bio najpozitivniji primjer rada nekog sportskog kluba na lipovljanskom području. U stalnom natjecanju i rivalstvu, s više nepostojećim nogometnim klubom iz Krivaja, i uvijek aktivnim ‘Slavoncem’ iz Lipovljana, u Kraljevoj Velikoj ostvarivali su značajne i zapažene rezultate rada i natjecanja. No, stagnacija volonterizma i natjecateljskih rezultata zaprijetila je gašenjem kluba. Kako se to ipak ne bi dogodilo, održana je izvanredna Skupština i promijenjeno je čelništvo kluba.

         Ovogodišnju Skupštinu otvorio je Ivan Stipčević, predsjednik kluba. Pozdravio je goste i podnio izvješće o radu za drugu polovicu prošle godine, od kako vodi klub. Sve planirane aktivnosti su odrađene i klub je stabiliziran u radu i natjecanju. To je potvrdio i izvještaj blagajnika kluba, Dragana Divića, koji je naglasio da je klub radio s 35.000 kuna u prošloj godini, da je 50 kuna godišnja članarina u klubu, ali i da su do kraja godine podmirene sve obveze kluba i klub nema nikakvih dugova. Novi tajnik kluba je Ivica Kokolek, trener ekipe je Luka Kovačević, a zapisničarka na ovogidšnjoj skupštini bila je Ivana Kokolek.

O problemima u natjecateljskoj sezoni, odlasku igrača, ali i o osvajanju 2. mjesta na tablici 3. ŽNL izvješće je podnio trener Luka Kovačević. Bez rasprave izvješća su prihvaćena, kao i plan rada za ovu godinu, za koju je također pripremljen financijski plan u visini 35.000 kuna.

Na održanoj Skupštini bio je prisutan i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Želio se, rekao je u pozdravnom govoru, i sam osobno uvjeriti u dobar rad kluba jer je prošle godine bilo raznih informacija o radu ‘Starog Grada’. Kako je i sam nogometaš, načelnik Nikola Horvat, istaknuo je da razumije koliko je teško održati kontinuitet i uspješnost u radu kluba. Zato je zahvalio svima koji se trude održati dobar i uspješan rad kluba, a Općina Lipovljani će im u tome pomoći. Čestitao je na dosadašnjim postignutim rezultatima i zaželio da se nastavi dobar i uspješan rad nogometnog kluba koji je svijetli primjer dobrog rada u jednoj sredini.

Rad kluba pozdravila je i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani i članica Mjesnog odbora Kraljeva Velika koja je u ime tog odbora podržala rad kluba, pa ponudila i pomoć u radu.

Na kraju Skupštine, NK ‘Stari Grad’ dodijelio je tri Zahvalnice, Tomislavu Doriću, Eugenu Adamoviću i prijateljima iz Gorice za pomoć u radu kluba.

O proljetnoj sezoni i obvezama koje slijede, te o potrebi organiziranja 30. obljetnice kluba, razgovaralo se na zajedničkoj večeri i druženju nakon održane Skupštine.

Damir SMETKO