U Lipovljanima prikupljeno okruglo 50 doza krvi

         Drugu ovogodišnju, akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u Lipovljanima je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa iz Novske, a za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba. Akcija je organizirana u Novskoj, 24. i 26. lipnja, a u Lipovljanima u četvrtak, 27. lipnja.

         U ovoj petosatnoj akciji, u Lipovljanima je prikupljeno okruglo 50 doza krvi, što je za 10-tak manje, od ustaljenog broja doza darivane krvi. Ukupno u tri dan akcije, u Novskoj i Lipovljanima, prikupljeno je 224 doze krvi, a još 33 stalna darivatelja su, uglavnom iz zdravstvenih razloga, odbijena u ovoj akciji.

         Na drugu, ovogodišnju akciju darivanja krvi, odazvalo se ukupno 257 dobrovoljnih darivatelja krvi, a plan GD Crvenog križa iz Novske je tijekom ove godine, prikupiti 800 doza krvi. Prvi puta su krv u ovoj akciji dali novi darivatelji Marin Grdić iz Bročica, Mario Šarić iz Novske i Miroslav Jakopić iz Kutine.

         Iduća akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Novska održat će se u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. rujna u Novskoj, i u srijedu, 25. rujna u Lipovljanima.

Damir SMETKO