U KRIVAJU OBILJEŽEN BLAGDAN SV. ROKA

Defileom motora kroz Krivaj započelo je ovogodišnje obilježavanje blagdana sv. Roka u Krivaju, u utorak, 15. kolovoza. Dvodnevni program bio je prilika da se u Krivaju, na dan njihovog nebeskog zaštitnika, zajedno druže stanovnici Krivaja i njihovi gosti. Nakon defilea motora kroz Krivaj, na igralištu su održane razne tradicionalne moto igre u kojima je sudjelovalo 50-ak motorista na svojim snažnim ljubimcima, a koje su mještani Krivaja sa zadovoljstvom popratili. Prvi dan obilježavanja završio je uz zabavu koju je upotpunio Tamburaški sastav ‘Šegrti’.

Veselom glazbom i sviranjem članova puhačkog orkestra Češke besede iz Međurića po naselju, od jutra je započeo drugi dan obilježavanja ‘Rokova’, na sam dan blagdana. Kako je i ove godine blagdan sv. Roka bio radni dan, program obilježavanja nije bio velik. Nakon sviranja puhačkog orkestra u dopodnevnim satima, program je nastavljen misnim slavljem kojeg je predvodio vlč. Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe, u cintoru kapelice sv. Roka.

U popodnevnim satima u centru Krivaja održan je turnir u igranju belota, stolnog tenisa, te odbojka na pijesku. Susret svih sudionika zabavnih igara završio je grahom ispod šatora, a druženje se nastavilo dugo u noć, uz glazbeni sastav ‘Joks band’.

Da sve bude veselo i zanimljivo pobrinuli su se članovi mjesnog odbora Krivaj, te Općina Lipovljani i Turistička zajednica općine Lipovljani, koji su financijski pripomogli organizaciju ovogodišnjeg Rokova u Krivaju.