U KNJIŽNICI OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

U Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima, prigodnim izložbama odabranih knjiga obilježen je međunarodni Dan pismenosti.  Uz tematski izložene knjige, iz kojih se može više saznati o tome GEDSC DIGITAL CAMERAkako pravilno učiti i usvajati nova znanja, tijekom čitavog tjedna, savjetovani su članovi knjižnice tijekom posudbe knjiga, koje knjige i publikacije mogu naći i posuditi u lipovljanskoj knjižnici, a mogu im pomoći kod stalnog obrazovanja i učenja.

Međunarodni Dan pismenosti obilježava se već niz godina, 8. rujna, kako bi ukazao na problem da još mnogi stanovnici našeg planeta nisu pismeni, GEDSC DIGITAL CAMERAili imaju loše obrazovanje pa ih se onda iskorištava kao nepismeno, radno roblje. Kako pravilno učiti, uz stalno obnavljanje svojeg znanja, govore i knjige koje svaki član Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima može posuditi i u miru pročitati, i naučiti kako si pomoći kod svog obrazovanja.

Obilježavanje Dana pismenosti prvi je, u nizu, programa koje je pripremila Marica Tisaj, knjižničarka i ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, a provodit će se do kraja 2016. godine u ovoj općinskoj ustanovi.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA