U humanitarnoj akciji koju organizira udruga DEBRA, sudjelovao je u prosincu 2014. god. i Dječji vrtić Iskrica.

DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize djeluje već 14 godina i brine o svim oboljelima i njihovim obiteljima iz Hrvatske, kao i iz susjednih zemalja. Imati buloznu epidermolizu znači imati kožu krhku i ranjivu poput leptirovog krila. I običan dodir može značiti novu bulu, novo oštećenje. Svakodnevnica znači nove rane, nova previjanja, začuđene poglede, bol, kirurške zahvate, znači stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih. Zato oboljele često nazivamo „Djeca leptiri“.

Vrtić je  kupio majice za svu djecu  i djelatnike. Ponosno će ih nositi na svim svojim izletima i nastupima.Djeca i djelatnici vrtića sretni su što su se uključili u ovu humanitarnu akciju i bar malo pomogli ovoj osjetljivoj skupini djece.

1-DSC01924

Donaciju od 5.000,00 kn. vrtić je dobio od  tvrtke INA .Ovim putem djelatnici i djeca zahvaljuju se na lijepoj gesti svima koji su omogućili tu donaciju.

Sredstva uplaćena na račun vrtića iskorištena su za nabavu sprava  koja potiču motoričke sposobnosti  kod djece. U ovim zimskim mjesecima sprave se koriste u zatvorenom prostoru (dječja kreativnost i snalažljivost) a kada dođe lijepo vrijeme sprave će naći svoju punu primjenu na dvorištu.

2-DSC01940

3-DSC01945