Tatjana Dlouhi izabrana je za predsjednicu Ogranka Matice hrvatske Lipovljani

         Učiteljica Tatjana Dlouhi iz Lipovljana, zamijenila je na čelu Ogranka Matice hrvatske Lipovljani, učiteljicu Melitu Lenička iz Piljenica, nakon 8 godina njenog vođenja ove udruge štovatelja i stvaratelja kulturnih programa. Izbor novog čelništva Ogranka MH Lipovljani održan je na redovnoj godišnjoj Skupštini Ogranka MH, u subotu, 5. rujna u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani.

         Godišnju Skupštinu otvorila je Melita Lenička, predsjednica Ogranka Matice hrvatske Lipovljani, a Franjo Rodić je izvijestio da od 16 članova ogranka, Skupštini prisustvuje 13 članova. Potom je, uz prezentaciju fotografija, Melita Lenička podnijela izvješće o radu Ogranka Lipovljani za 2019. godinu. Aktivnosti je bilo dosta tijekom godine, od pjesničkih susreta u Piljenicama, i gostovanja kazališne predstave ‘Ocat i sin’, do održavanja likovno-dramske večeri i nagrađivanja najčitača lipovljanske Narodne knjižnice i čitaonice.     

         U 2019. godini Ogranak MH Lipovljani raspolagao je s ukupno 19.136 kuna prihoda, od čega im je za programe iz kulture i izdavaštva, iz proračuna Općine Lipovljani  dodijeljeno 10.000 kuna. Tijekom godine za rad i tiskanje utrošili su 16.232 kuna. Blagajničko izvješće podnijela je blagajnica Ogranka Nada Toš. Izvješća o radu i financijskom poslovanju jednoglasno su usvojena.

         Nakon toga predstavljen je plan rada za 2020., ali i 2021. godinu. Problemi s pandemijom koronavirusa zaustavila je i značajniji rad članova lipovljanskog Ogranka Matice hrvatske, no oni žele planirani program rada ostvariti u što većoj mjeri, ukoliko će to biti moguće obzirom na epidemiološku situaciju i provođenja mjera zaštite.

         Pri kraju Skupštine, održano je glasovanje za članove predsjedništva Ogranka MH u Lipovljanima, a glasačko pravo imalo je 16 članova koji su platili članarinu. Od izabranih članova za novu predsjednicu Ogranka Matice hrvatske Lipovljani izabrana je Tatjana Dlouhi, a tajničke poslove slijedeće 4 godine radit će Melita Lenička, dosadašnja predsjednica lipovljanskog Ogranka MH tijekom proteklih 8 godina. Na uloženom trudu, novim programima i vođenju matičinog Ogranka u Lipovljanima, zahvalili su joj se prisutni članovi. Skupštini je prisustvovala i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika Općine Lipovljani, koja je članovima čestitala na radu, a novoizabranoj predsjednici Tatjani Dlouhi na izboru.

Damir SMETKO