SVIJEĆE NA SPOMEN PREMINULIM MJEŠTANIMA I POGINULIM HRVATSKIM BRANITELJIMA – MISNO SLAVLJE U ČAST ZAŠTITNIKA SV. JOSIPA

U čast svim umrlim i poginulim stanovnicima općine i poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, izaslanstva Udruge branitelja domovinskog rata, ogranak Lipovljani i Općine Lipovljani položila su vijence i upalili svijeće KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAu subotu, 19. ožujka, na lipovljanskom groblju. Cvijeće, svijeće i molitve za sve umrle i stradale, kod Velikog križa, položili su, uz izaslanstva, i mnogobrojni članovi udruga građana općine Lipovljani, na sam blagdan svetog Josipa, i na taj način obilježili Dan župe i Općine Lipovljani.

Većina okupljenih članova izaslanstava, nakon paljenja svijeća i molitve na lipovljanskom groblju, uputila se u župnu crkvu sv. Josipa, gdje je služeno misno slavlje u čast zaštitnika župe. Koncelebriranu svetu misu u župnoj crkvi sv. Josipa predvodio je vlč. Pejo Oršulić, župnik posavskih župa Jasenovac, Krapje i Lonja, uz prisutnost vlč. Milana Vidakovića, dekana Novljanskog dekanata Požeške biskupije i vlč. Tomislava Pavlovića, lipovljanskog župnika, te župnika iz susjednih župa.

O zaštitniku župe svetom Josipu, župnik Pejo Oršulić, govorio je nadahnuto, prije svega kao zagovorniku i zaštitniku vjernika kod Svevišnjeg, koji je u potpunosti prihvatio i pružio Očevu ljubav, te o tadašnjem vrijednom radniku, čiji je danas, također, zaštitnik. Nakon svete mise svi vjernici obišli su oltar u župnoj crkvi, uz molitve i osobne zagovore zaštitniku župe. Lipovljanski župnik Tomislav Pavlović, čestitao je prisutnim predstavnicima Dan općine Lipovljani, a svim vjernicima Dan župe Lipovljani.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA1-polaganja vijenaca-002