Svih 5 natjecatelja osvojilo neku od medalja

Iako nisu nastupili u najjačem sastavu, ni s najboljim borcima, članovi Wusu kluba Buxiao iz Lipovljana, ostvarili su sjajne rezultate na prvenstvu RH, održanom u nedjelju, 24. studenog u Zagrebu. Od 5 boraca, koliko ih je nastupilo na prvenstvu u Zagrebu, sva petorica su osvojila neku od medalja, od čega jednu najvrjedniju, zlatnu u kategoriju kadete. 

Prvak RH u kategoriji kadeta, do 50 kg, postao je Emanuel Surop, a u istoj kategoriji Rene Kaliman je osvojio brončanu medalju. Borac Marin Kunf osvojio je srebrnu medalju i postao viceprvak RH u kategoriji seniora do 75 kg.  

U kategoriji juniora, do 75 kg, isti je borac osvojio brončanu medalju. Brončani je postao i borac Luka Rukavina, u kategoriji seniora, do 80 kg. Oliver Savić Rosy, sa samo 9 godina, osvojio je brončano odličje u kategoriji do 50 kg, za uzrast od 10 do 12 godina, u koju će pripasti tek iduće godine.

Vrijedno je i istaći da na ovom prvenstvu nisu nastupili najbolji lipovljanski borci Mateo Matoš, Igor Šubr i Danijel Crnojević, pa je za vjerovati da bi rezultati s ovog prvenstva Hrvatske bili još puno bolji.