SVEČANO URUČENE SVJEDODŽBE UČENICIMA OSMOG RAZREDA

Za sve učenike 8. razreda, u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, u petak, 26. lipnja pripremljena je završna priredba. Na njoj su im uručene svjedodžbe o završenoj osnovnoj školi, koje će im poslužiti za dalji upis u neku od srednjih škola.

Na završnoj priredbi učenici, učitelji i roditelji prisjetili su se njihovog cjelokupnog školovanja, od prvog razreda osnovne škole. Prisjetili su se većine važnih trenutaka u tom 8-godišnjem razdoblju, kroz fotografije, smiješne zgode i nestašluke, ili kroz video uradak o zbivanjima u razredu.

Emotivnim govorom u kojem im je zaželjela puno uspjeha u životu, od osmaša se oprostila i Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole,

a čestitkama na ostvarenom uspjehu i najboljim željama u daljem školovanju i životu, pridružio se i Tomislav  Lukić, zamjenik općinskog načelnika općine Lipovljani. U ime razrednika osmih razreda, od svojih učenika oprostila se učiteljica Verica Razum Hrmo.

Kao i dosadašnjih godina, škola je nagradila najbolje učenike. Tako je 10-ro učenika nagrađeno vrijednim knjigama jer su sve razrede završili s odličnim uspjehom, a troje od njih je još dodatno nagrađeno je su sve razrede osnovne škole završili s prosjekom ocjena 5,0. Potom su uručene i svjedodžbe o završenom 8. razredu. Primilo ih je 45 učenika, od 52 koliko ih je pohađalo završni razred osnovne škole u Lipovljanima. Na uspjehu su im čestitale razrednice.

Za sve učenike završenog 8. razreda, i njihove roditelje, započinju stresni dani upisa u željenu srednju školu. Ove godine prijave se, po prvi puta, obavljaju putem interneta, a svaki se učenik može prijaviti u najviše 6 srednjih škola, a nakon toga odabrati i upisati određenu srednju školu, čiji se upis temelji na ostvarenom rezultatu u dosadašnjem osnovnoškolskom obrazovanju.         (Damir SMETKO)