SVEČANO OTVORENA KNJIŽNICA I ČITAONICA U LIPOVLJANIMA

Narodna knjižnica i čitaonica u Lipovljanima, koja je građena, uređivana i opremana gotovo 10 godina u fazama, otvorena je na svečanosti u okviru obilježavanja ovogodišnjeg Dan općine Lipovljani, u četvrtak, 19. ožujka. Rezanjem vrpce, knjižnicu je otvorio, Vladimir Stojsavljević, pomoćnik ministrice kulture, uz asistenciju Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije i Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani.

02-danOpcine 005                Na svečanosti otvorenja Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, okupio se veliki broj uzvanika, ali i knjižničara s područja Sisačko-moslavačke županije. O usponima i padovima u gotovo stogodišnjem razvoju KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAknjižničarstva i čitalačke publike u Lipovljanima, na početku svečanosti govorila je Marica Tisaj, knjižničarka i prva ravnateljica općinske ustanove Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani.07-danOpcine 021

O tijeku izgradnje i namjeni lijepog i funkcionalnog novog objekta knjižnice, te o novim mogućnostima na području kulture, društvenog života, ali i obrazovanja, na svečanom otvorenju knjižnice, govorio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Pritom se zahvalio svima koji su pomogli u ostvarenju gradnje i opremanja objekta knjižnice.

09-danOpcine 023                Zadovoljstvo što je nazočan na otvorenju knjižnice u Lipovljanima, u kojima se uspješno ostvaruju mnogobrojni projekti razvoja, izrazio je i Ivo Žinić, župan Sisačko moslavačke županije, obećavši pri tome daljnju suradnju županije i općine Lipovljani na ostvarivanju novih projekata.11-danOpcine 025

Čestitkama na izgradnji knjižnice i čitaonice, i željama da se novim prostorom koriste svi stanovnici, od najmlađih do najstarijih, te zahvalom i drugima, koji su uz Ministarstvo kulture uložili sredstva uz izgradnju ovakvog objekta, prisutnima se obratio i Vladimir Stojsavljević, pomoćnik i izaslanik ministrice kulture Republike Hrvatske.

Nakon otvorenja knjižnice, lipovljanski župnik Josip Bogović, blagoslovio je KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAprostore knjižnice, a svi nazočni uzvanici i gosti obišli su prizemlje i potkrovlje izgrađene knjižnice, i razgledali književni fond i opremljene prostore knjižnice, koje će ubuduće u potkrovlju koristiti Dječji vrtić iz Lipovljana za održavanje ”male škole”, odnosno obrazovanje djece u predškolskoj dobi. Članovi pjevačkog zbora ‘Lira’ i tamburaši KUD-a ‘Lipa’ svojim su pjesmama oplemenili svečarsko okružje, a u galerijskom prostoru gosti su razgledali izložbu ukrajinske tradicijske kulture ‘Biser dnipropetrovske regije’, te izložbu fotografija ‘Šuma okom šumara’.

U izgradnju, uređenje i opremanje višenamjenskog objekta Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, koji je uz Dan općine – 19. ožujka svečano otvoren, uloženo je preko 4 milijuna kuna, od čega najviše financijskih sredstava Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Damir SMETKO)

05-danOpcine 01503-danOpcine 01012-danOpcine 031KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA04-danOpcine 01306-danOpcine 018