SVEČANO OBILJEŽAVANJE DANA POBJEDE, DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA

Već tradicionalno u organizaciji Općine Lipovljani svečano će se obilježiti Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u subotu 5. kolovoza. Obilježavanje ovog praznika započet će u 10,00 sati svetom misom u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima,  za sve poginule hrvatske branitelje, a posebno one s područja općine Lipovljani. Nakon svete mise izaslanstvo Općine Lipovljani uputit će se sa predstavnicima svih udruga na području općine te ostalim župljanima, u procesiji prema mjesnom groblju u Lipovljanima. Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima, župnik Tomislav Pavlović predvodit će molitvu kod centralnog križa.

Oko 12,00 sati u centralnom parku u Lipovljanima predviđen je doček 7 jahača 21. Konjaničkog maratona, koji je posvećen žrtvama Domovinskog rata, odnosno 3. „kutinskoj“ bojni 125. domobranske pukovnije Novska. Tijekom pauze i kratkog predaha, najmlađi mještani općine Lipovljani moći će osjetiti kako je to „u sedlu“, te će uz pomoć konjanika imat priliku i jahati konje.

Pozivamo sve sumještane općine Lipovljani da dođu i pozdrave ovaj tradicionalni maraton koji je ušao u treće desetljeće, a posebno konjanike koji na ovaj način svake godine odaju počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.