Svečano dodijeljene svjedodžbe učenicima 8. razreda

Još jedna generacija učenika Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, uspješno je završila svoje osmogodišnje obrazovanje, a prije daljih upisa u srednju školu, priredili su zajedničku, svečanu dodjelu svjedodžbi. Svečano uručivanje svjedodžbi održano je u utorak, 2. srpnja u predvorju Osnovne škole Josipa Kozarca, a u ime Općine Lipovljani toj svečanosti bila je prisutna Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani.

         Svečanost je započela prisjećanjem na prošle, školske dane završenih osmoškolaca, a nastavljena je izricanjem zahvala učiteljicama i nastavnicima za podareno znanje, pokazanu brigu i odgoj ovih ‘malih maturanata’. Uz prisjećanje na vesele dane, zgode i ostvarene natjecateljske uspjehe, pa nakon zajedničke pjesme, razrednici su učenicima uručili završne svjedodžbe osnovne škole. Ove školske godine, u Osnovnoj školi u Lipovljanima, u tri razreda školovanje je završilo ukupno 46 učenika. Najbolji učenici su nagrađeni prigodnim nagradama.

         Više govornika poželjelo je, prisutnim osmašima, uspješan nastavak školovanja u srednjim školama, a među njima bila je i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika Općine Lipovljani. Čestitala je svim učenicima na postignutom uspjehu i zaželjela im daljnje, uspješno školovanje za željeno zanimanje.

         Nakon podjela svjedodžbi, učenici, njihovi roditelji i dosadašnji nastavnici nastavili su zajedničko druženje, uz razgovor o predstojećim upisima u srednje škole.

Damir SMETKO