ŠTETE UZROKOVANE POPLAVOM – OBAVIJESTI ZA STANOVNIŠTVO

Jaka kiša na području Općine Lipovljani, započela je oko 9:30 sati, 5.kolovoza i neprekidno je padala 24 sata dugotrajnim pljuskovima, što je u popodnevnim i u noćnim satima izazvalo brojne bujice na području cijelog naselja Lipovljani, a kasnije i poplavu u južnom dijelu Lipovljana i Kraljevoj Velikoj gdje je najkritičnije.

Tijekom dana i noći, angažirane su i obaviještene sve nadležne službe, a na terenu su dan i noć djelatnici komunalnog poduzeća Lip-Kom Servisi i vatrogasne ekipe Općine Lipovljani koji prema prioritetima saniraju najkritičnija mjesta, dok će se većina šteta morati sanirati nakon povlačenja vode i evidencije štete. S obzirom na veliku količinu vode koja je u vrlo kratkom vremenu nadirala s viših terena, zbog više sile, bilo je nemoguće spriječiti bujice. Štete su velike, a slijedi procjena šteta ne terenu te postavljanje pitanja kompletnog rješenja odvodnog sustava u Kolodvorskoj ulici, ali i ostalim dijelovima naselja Lipovljani i Kraljeva Velika te pronalazak dugoročnog rješenja koje bi značilo barem blaže posljedice ovakvih prirodnih nepogoda.

Mole se svi stanovnici i gospodarski subjekti da evidentiraju vlastite štete, a načini prijave i upute biti će objavljeni na web stranici i putem nadležnih službi.

Potpuna vijest sa konkretnim izvještajima o štetama slijedi narednih dana, nakon sastanka stožera za zaštitu i spašavanje i povjerenstva za procjenu šteta Općine Lipovljani.

Svjesni teških trenutaka i materijalnih šteta, molimo stanovnike za razumijevanje, jer Općina Lipovljani poduzeti će sve mjere i mogućnosti za pomoć mještanima i saniranje posljedica.

 

OBAVIJEST O PREUZIMANJU PITKE VODE:

Za kućanstva sa ‘zamućenim’ bunarima,  biti će podjela pitke vode u bocama, prema sljedećem rasporedu:

Za naselje Kraljeva Velika: -društveni dom, četvrtak, 07. kolovoza od 10 do 12 sati.

Za naselje Lipovljani:  -društveni dom, četvrtak, 07. kolovoza od 10 do 12 sati.

 

-podjela vode biti će omogućena i narednih dana, o čemu će biti obavijest

 

ODLUKA O ZATVARANJU CESTE KROZ KRALJEVU VELIKU:

 

Županijska uprava za ceste SMŽ donijela je odluku o privremenom zatvaranju županijske ceste 3215 (L33138) – Lipovljani – Ž3124 u mjestu Kraljeva Velika, radi vode na kolniku, za sav promet. Privremeno zatvaranje ceste trajati će sve do prestanka uvjeta radi kojih je cesta zatvorena.

 

Načelnik stožera za zaštitu i spašavanje i

Zamjenik općinskog načelnika:

Tomislav Lukšić

Općinski načelnik:

Mario Ribar