SPORTSKIM IGRAMA I DRUŽENJEM OBILJEŽEN DAN HRVATSKIH BRANITELJA OPĆINE LIPOVLJANI

Popularnim i zabavnim igrama poput nogometa, potezanja užeta, boćanja, bacanja pikada, bacanje alke ili kartanja bele, ratni veterani domovinskog rata obilježili su Dan hrvatskih branitelja općine Lipovljani, u nedjelju, 14. listopada.

                Sjećanje na 13. listopad 1991.godine, kad su stanovnici općine  Lipovljani organizirano krenuli u obranu od tadašnje srpske agresije na Hrvatsku, započeli su misnim slavljem zahvale, u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima. Potom su u procesiji otišli na mjesno groblje gdje u kod Velikog križa podignutom u zahvalu za sve poginule i umrle za Hrvatsku, položili cvijeće i upalili svijeće. Molitve za poginule i sve pogođene ratom, vodio je Tomislav Pavlović, lipovljanski župnik.

                Nakon komemoracije na groblju, na maloj pozornici u parku svečano je otvoren Dan branitelja općine Lipovljani. Tom prigodom svim udrugama ratnih veterana pristiglim u Lipovljane, a bilo ih je od Darde i Osijeka do Karlovca i Ozlja, zahvalio je domaćin ŽeljkoPogačić. Dan branitelja, ratnim veteranima općine Lipovljani čestitali su još i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, Ivanka Roksandić, predsjednica Skupštine sisačko-moslavačke županije i Stjepan Hrastek, predsjednik ratnih veterana Sisačko moslavačke županije.

                Nakon dogovora oko sportskih natjecanja, obilježavanje Dana branitelja općine Lipovljani nastavljeno je na sportskim borilištima. Najzanimljivije je bilo odmjeravanje snaga ekipa u natjecanju potezanja užeta, a najduže je trajalo igranje bele.

                Na zajedničkom ručku, u društvenom domu, najprije su podijeljeni pehari najuspješnijim ekipama, a onda je nastavljeno zajedničko druženje, veselo, uz glazbu i pjesmu.

Damir SMETKO