Sjekači iz Šumarije Lipovljani najbolji su u Hrvatskoj

         Ekipa Uprave šuma, podružnica Zagreb, koju u potpunosti čine sjekači Šumarije Lipovljani, najbolja je ekipa 12. državnog natjecanja šumarskih radnika sjekača, što je održano u Lipovljanima, u subotu, 24. kolovoza u okviru ‘Lipovljanskih susreta 2019.’ Tako su lipovljanski šumski sjekači, konačno, i na svom terenu, pred svojim gledateljima pokazali umijeće kojim, u zadnjih10-tak godina, pobjeđuju u Hrvatskoj i po Europi na natjecanjima šumarskih sjekača.

U 5 disciplina ostvarili su izvrsne rezultate, osvojili 4.853 boda, što je za čak 338 bodova više od drugoplasirane ekipe Uprave šuma, podružnica Nova Gradiška, i zasluženo osvojili ulazak u reprezentaciju hrvatskih šumarskih sjekača, koja će nastupiti iduće godine na Svjetskom prvenstvu šumarskih sjekača u Beogradu.

Uz starije radnike i sjekače, vrlo ugodno je iznenadio i Domagoj Brtović, djelatnik Šumarije Lipovljani, i član ekipe Uprava šuma Zagreb, koji je ostvario najbolje rezultate u juniorskoj konkurenciji, i također će, u reprezentaciji Hrvatske nastupiti na Svjetskom prvenstvu u svojoj kategoriji.

U pojedinačnoj konkurenciji među sjekačima, najbolji je bio Ante Zadro iz Uprave šuma Vinkovci, koji je za svega 4 boda nadmašio Davor Ivankovića, Šumarija Lipovljani. Bod slabiji bio je Siniša Varga, iz Šumarije Lipovljani, i tako osvojio 3. mjesto, što govori o vrlo velikoj izjednačenosti među najboljim sjekačima. Četvrto mjesto osvojio je Predrag Šolaja, također iz Šumarija Lipovljani, što je u konačnici osiguralo premoćnu pobjedu Lipovljanaca, odnosno ekipe Uprave šuma Zagreb, na 12. državnom natjecanju šumarskih sjekača.

Nakon održanog cjelodnevnog natjecanja, na maloj pozornici ‘Lipovljanskih susreta’ upriličeno je svečano proglašenje rezultata i dodjela zasluženih medalja i pehara najboljim natjecateljima i ekipama 12. državnog natjecanja šumarskih sjekača. Na dodjeli medalja i  pehara, šumarima se pridružio i Nikola Horvat, koji je Plaketama ‘Lipovljanskih susreta’ nagradio najbolje sjekače.

Damir SMETKO