SJEĆANJE NA SVE BRANITELJE NA DAN POBJEDE

U organizaciji Općine Lipovljani svečano je obilježen Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u petak, 5. kolovoza, na sam dan praznika. Već tradicionalno, upaljene su svijeće i položeno je cvijeće na mjesnom groblju u Lipovljanima, a onda je u župnoj crkvi sv. Josipa služena sveta misa za sve poginule branitelje i za domovinu.

GEDSC DIGITAL CAMERAIako je vrijeme godišnjih odmora, tijekom svečanog obilježavanja Dana pobjede u Lipovljanima se uvijek odazove velik broj predstavnika udruga građana na polaganju cvijeća i paljenju svijeća. Tako je bilo i u petak, 5. kolovoza kad se je 10-tak izaslanstava poklonilo svim žrtvama Domovinskog rata pred Velikim križem na mjesnom groblju, podignutom s namjerom trajnog sjećanja na poginule hrvatske branitelje.

Članovi Udruge veterana domovinskog rata, ogranak Lipovljani, za sve svoje suborce i pobjednike Domovinskog rata položili su vijenac, upalili svijeće i kratko se pomolili. Iza njih, vijenac i svijeće položilo je izaslanstvo Općine Lipovljani. I sva druga izaslanstva, poklonili su se poginulim braniteljima molitvom i paljenjem svijeća. Na kraju odavanja GEDSC DIGITAL CAMERApočasti na groblju, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, pozvao je sve prisutne na misno slavlje u župnu crkvu.

Misu za poginule branitelje i za domovinu, uz blagdan slavljenja Gospe Snježne, u lipovljanskoj župnoj crkvi vodio je Tomislav Vučur, župnik župe Međurić. Osim molitvi i zahvale upućenim svim poginulim, koji su se žrtvovali za današnju slobodu i pobjedu Hrvatske, molilo se i za uspješnost GEDSC DIGITAL CAMERAdomovine Hrvatske, za mir i međusobno poštovanje, te za trajni spomen na pobjedu i žrtvu branitelja.

Svečano je, u Lipovljanima, obilježena 21. obljetnica Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Članovi Udruge veterana domovinskog rata, nakon svečanog obilježavanja u Lipovljanima, uputili su se na proslavu Dana pobjede u Knin, i to na popodnevni, odnosno večernji program obilježavanja.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA

1-obilježavanje Dana pobjde